pátek 15. prosince 2017

Vánoce v Paříži

Já tyhle vánoční romance prostě miluju. A u této knihy od Mandy Baggot tomu nebylo jinak. Pojďte se se mnou vánočně naladit v překrásné Paříži…

Ava se právě rozešla s přítelem. Její kamarádka Debs dostala v práci úkol, napsat článek o vánočním šílenství v Paříži. Takže sebou vezme svojí zlomenou kamarádku Avu a vyrazí společně do Francie, přímo do centra krásné Paříže. Očekávají, že obě přijdou pod zlatě zářivou Eiffelovkou na jiné myšlenky a užijí si tu pravou vánoční pohodu. Zrovna začalo sněžit a ony se ubytovaly v hotelu v samém srdci města. Procházejí se ulicemi, pijí horkou čokoládu, ochutnávají francouzské dobroty… V tom ale potkají dva drzé, šarmantní Francouze. Ava zpočátku Juliena nemůže ani vystát. Ale když jí nabídne procházku uličkami Paříže, nelze odmítnout. Pro tentokrát, že ano. Pak už se s ním nemusí nikdy vidět. Jak Ava zareaguje, když se dozví Julienovo tajemství? Proč se jí zdá ten chlap takový záhadný? Co vše před ní skrývá a co se bude dít dál?


„Vezměte se pod paží,“ řekl Didier a chytil se Debs a Juliena. Ava se pevně zavěsila do Juliena. Volnou ruku prostrčila zábranou, přidržovala se zábradlí a sbírala síly.
„Odstupte!“ zavolal Didier na dva muže v kombinézách s logem magistrátu, kteří se objevili na schodišti. „Protestujeme!“ připojila se Debs. „Neustoupíme ani o krok!“ zakřičela Ava. (…) „Žádáme svoje práva jako občané Francie…,“ začal Julien.
„A jako turisté, kteří mají vztahy s občany Francie…,“ dodala zase Debs. (…) „Tohle je vážná věc, Madonno,“ napomenul ji Julien.
„Tihle chlapi jdou odstřihnout naše zámky lásky.“


Vánoce v Paříži je opravdu zábavný, dojemný, vtipný, vánoční příběh, který si získá srdce každého, kdo alespoň trošku touží po romantice a té pravé vánoční atmosféře. Spisovatelka nás provede ulicemi Paříže, budete se procházet a prohlížet si tu krásu společně s Avou a Julienem. Navštívíte Eiffelovku, Sacré Coeur, i některá místa, která nejsou turistům tolik známá. Jako třeba Julienovo nejoblíbenější náměstí Place des Vosges. Já tyhle „cestovací“ příběhy prostě miluji. Ráda se procházím s hlavními postavami městem a vstřebávám tu místní atmosféru. Jako bych tam byla také.

Autorka Mandy Baggot mě moc mile překvapila. Píše velice čtivě, příběh má šmrnc, spád a bavil mě od začátku do konce. Nic bych neměnila, ani nevytkla. Přečetla jsem si, že nakladatelství Baronet se od ní chystá vydat knihy Opravdově, šíleně, řecky a Ty letní noci. Na obě se už moc těším. Jsou z překrásného ostrova Korfu. (Ehm, neodpustím si poznámku - zase Korfu? Proč si ty Angličanky vybírají stále tento ostrov, vždyť Řecko má tolik jiných, úžasných ostrovů J.)

Pokud máte rádi vánoční knihy a příběhy, tak tuhle romanci určitě nesmíte vynechat. Moc se mi líbila a ráda se k ní zase někdy před Vánocemi vrátím.


Moc děkuji Megaknihám za recenzní výtisk.

Vánoce v Paříži koupíte za skvělou cenu zde.

Nabídky na další podobné příběhy najdete zde.





Žádné komentáře:

Okomentovat