pondělí 22. ledna 2018

Pohřešovaná manželka



Okouzlující dobrodružno-romantický společenský román, napínavý až do poslední stránky…

Když Imogen zmizí, všichni, kdo ji znali, jsou v šoku. Nechá za sebou všechno a všechny, které doposud znala a milovala. Sbalila kufry a nyní se hodlá stát ženou, kterou vždycky byla. Její manžel, sestra ani nejlepší přítelkyně netuší, kde by mohla být. A hlavně si všichni kladou otázky, proč to udělala? Vždyť její manžel Vince s ní zachází jako s princeznou. Co se ale odehrává za zavřenými dveřmi manželství, může často šokovat. Není vše tak krásné, jak se navenek zdá. Proto se Imogen rozhodla k realizování dokonalého plánu. Vymaže své staré já a odjede do Francie, do přímořského městečka, kde prožila nejkrásnější okamžiky dětství. Seznámí se tu s úžasnými, srdečnými lidmi, kteří ji berou takovou jaká je a stanou se jejími opravdovými přáteli. Imogen zde dokonce objeví rodinu, u které jako malá žila. Seznámí se s šarmantním realitním makléřem Reném a znovu se setká s přítelem z dětství, okouzlujícím Oliverem. Ale její minulost jí pronásleduje. Vince je jí neustále v patách a nehodlá se vzdát bez boje. Bude vůbec Imogen schopná čelit svému starému životu? A co René a Oliver, odolá jejich francouzskému šarmu a nabídkám? Dokáže ustát psychickému nátlaku svého manžela Vince?


„Tohle je adresa?“ Ukázal na slova Rue Florette.
„Ano. Je to odbočka z Avenue du Prado.“
„Děkuju vám.“ Vince vstal.
„Doufám, že svou ženu najdete,“ řekl Marcel.
„Já taky.“
„Ale někdy…“ Povzdychl si. „Někdy prostě ptáček uletí, že? A my to musíme přijmout.“
„Moje žena neuletěla,“ řekl Vince. „Chce zpátky domů. Akorát to ještě neví.“



Kapitoly se střídají z pohledu Imogen, která utekla z domu a z pohledu jejího nesnesitelného manžela Vince, který se jí snaží najít stůj co stůj. Ne proto, že by ji miloval, ale protože si dovolila mu odporovat. To vám byl hrozný chlap! Jak já ho při čtení nesnášela. Bral svou ženu jako osobní majetek. Musela poslouchat na slovo a dodržovat pravidla, ze kterých by si Vince mohl sepsat knihu. Chudák Imogen. Jak ten psychický teror mohla snášet pět let? Neuvěřitelné. Ale poslední rok plánovala svůj útěk. Do posledního detailu vše promyslela, a když se naskytla vhodná příležitost, sebrala veškerou odvahu, sedla na vlak a zmizela. Klobouk dolů. Určitě by to nebylo snadné pro nikoho z nás.

Co dělala Imogen v přímořském městečku na jihu Francie? Jak se živila? Koho potkala? Jak zpět získala svoji sebedůvěru? To vše, a nejen to, se dozvíte, když si přečtete Pohřešovanou manželku.

Román se čte velice dobře. Je napínavý a vy budete držet Imogen palce až do konce. Řekla bych, že se jedná i trošku o psychologicky laděný příběh, kde se rozebírá psychické týrání v domácnosti. Kniha je také o tom, jak si žena jednoho dne dokáže říct: „A dost.“ Vzepře se všemu zlu, které je na ní pácháno a postaví se na vlastní nohy. Navíc ta krásná obálka k příběhu dokonale sedí a tak nějak ho prostě vystihuje. Přečtěte si Pohřešovanou manželku, určitě se vám bude líbit.










Moc děkuji Nakladatelství Brána za recenzní výtisk. 



Knihu koupíte zde.






Žádné komentáře:

Okomentovat