středa 10. srpna 2016

Recenze na skvělou TMU

Píšu slova. Poslední. A když je píšu, vím, že je konec. Tentokrát už nevede cesta zpátky.
Budeš se na mě zlobit, že ti to posílám na Vánoce. Vím, že to zasáhne přímo tvůj pitomý smysl pro konvence. Ty tvé hnusné manýry. Věřila jsem tvým lžím a tvým slibům. Čím víc slov, tím míň pravdy.

Major Martin Servaz pobývá v jakési léčebně policistů, kteří jakýmkoliv způsobem přestali zvládat svou práci. A poštou mu přichází obálka. Obálka, ve které je karta od pokoje číslo 117 hotelu Thomas Wilson.
Přestože je ve stavu nemocných a stále se vyrovnává se svými démony, vydá se na udanou adresu, aby zjistil, že v tomto pokoji spáchala sebevraždu umělkyně Célia Jablonka.
V tomtéž okamžiku dostává rozhlasová moderátorka Christine dopis na rozloučenou od neznámého autora. Kdo ho napsal? A proč ho poslal zrovna jí? Náhoda? To sotva.
Zatímco Servaz pátrá po stopách mrtvé Célie, kolem Christine se začínají dít podivné věci. S dopisem se obrací na policii, ale narazí na nezájem. Do rádia jí chodí zvláštní telefonáty, v bytě někdo nechává hrát operní árie, psa jí kdosi hodí do popelnice. Přichází o zaměstnání i o snoubence. Spojí se s bývalým milencem, kosmonautem ve výslužbě, Léonardem a žádá jej o pomoc. Opět ta nedůvěra, ty pochyby, stejně jako v očích všech, na koho se obrátí se svým příběhem. Zmítá se mezi šílenstvím a vyčerpáním, nikdo jí nevěří.
Skoč...Ale jestli skočíš, tak se to nikdy nedozvíš. Ani kdo, ani proč...Netoužíš to vědět? To opravdu chceš umřít, aniž se dozvíš konec tohoto příběhu?
Servaz při svém pátrání narazí na případ bývalé kosmonautky Mily Bolsanski, která mu předá svůj deník, ve kterém se ne náhodou vyskytuje jméno Léonard Fontaine a oba příběhy se naráz spojí v jeden. Christine už není sama, už nemusí osaměle bojovat s nepřítelem, jehož jméno nezná, ale je nebezpečný, zvrácený a schopný všeho.
Ustojí Servaz i Christine běsnící, dokonale propracované šílenství? Zastaví chladnokrevného člověka, který má na rukou krev, ale není možné mu to dokázat?
Tma je brilantně napsaný thriller. Je plný napětí, udržuje Vaše podvědomí v bdělosti a Vy  do poslední chvíle netušíte... Nebo možná tušíte, ale velmi se mýlíte!

Žádné komentáře:

Okomentovat