středa 28. prosince 2016

Jančin Knižíšek


Je čas, podělit se s vámi o mého úžasného Ježíška-Knižíška 😉

Letos jsem musela být strašně hodná, protože devět knih jsem ještě nikdy nedostala.

A možná vám tím i rozlousknu dilema, co si koupit v povánočních výprodejích 😃


Tuhle jsem musela mít, protože Karin Slaughter je prostě dokonalá autorka velmi povedených krimi! Mám přečteno vše a vždy netrpělivě čekám na každou její novou knihu.

V Atlantě je v opuštěném skladišti nalezena mrtvola bývalého policisty. Od okamžiku, kdy se do případu zapojí Georgijský úřad pro vyšetřování, zvláštní agent Will Trent tuší, že ho čeká nejtěžší pátrání v kariéře.
Sára Lintonová – soudní lékařka a Willova milenka – zjišťuje, že krev na místě činu nepatří jen mrtvému policistovi, ale že je tu ještě jedna oběť. Žena, která zmizela… a která pravděpodobně zemře, pokud se ji nepodaří co nejrychleji najít. Proč byl bývalý policista zavražděn? A jak souvisí jeho smrt s majitelem skladiště, kterým je slavný a bohatý sportovec s vazbami na místní smetánku a politické kruhy? 
To nejhorší zjištění však agenta Willa Trenta teprve čeká. Odhalení souvislosti případu s jeho problematickou minulostí a následující události obrátí život naruby nejen Willovi, ale i všem v jeho okolí: těm, které miluje… i těm, které pronásleduje.


Tohle není zrovna novinka, ale čekala na mě až na Vánoce. A prý je vážně dobrá!

Poutavý román, inspirovaný skutečnými událostmi, o lidské schopnosti ubližovat – a milovat. Roku 1919 byla tehdy čtyřletá Rachel Rabinowitzová umístěna do židovského sirotčince pro nejmenší děti, v němž doktorka Solomonová prováděla experimenty na jeho chovancích. Doktorka Solomonová podrobila Rachel experimentální léčbě ozařováním rentgenovými paprsky. Díky ní si lékařka vysloužila odbornou reputaci, ale současně vystavila riziku zdraví holčičky. Nyní, v roce 1954, je Rachel zdravotní sestrou v domově pro židovské seniory, kam přichází již zestárlá doktorka Solomonová a stává se její pacientkou. Rachel si uvědomuje, jakou moc má nad nyní nemohoucí lékařkou, a podrobuje ji vlastnímu nebezpečnému experimentu. A dříve než skončí jedna noční služba, bude Rachel postavena před volbu mezi odpuštěním a pomstou..


Na tuhle jsem opravdu zvědavá. Ne každému se líbí, ale má i kladně recenze, takže pod stromečkem nemohla chybět.

Obyčejný život obyčejné rodiny Barrettových z provinčního prostředí Nové Anglie se rozpadne poté, co jejich čtrnáctiletá dcera Marjorie začne mít noční můry, vyprávět úděsné příběhy, chovat se nepřístojně. Lékaři jí nedokážou pomoci, její otec se proto obrátí na místního kněze. Ten dojde přesvědčení, že Marjorie posedl ďábel, a navrhne provést jeho vymítání. Lákavé téma přitáhne pozornost televize – a Barrettovi uvítají možnost přivydělat si na péči o dceru tím, že do svého soukromí vpustí všudypřítomné kamery. Když však události přerostou v tragédii, reality show rázem vyvolá skandál. 
Patnáct let poté osloví Marjoriinu sestru Merry spisovatelka, která chce vydat knihu o případu jejich rodiny. A Merry začne vzpomínat… Co když bylo tenkrát všechno naopak?


Po téhle jsem pokukovala dlouho a navzdory ne příliš kladnému hodnocení na DK, já se na čtení rozhodně těším.

Carmel Wakefordová se ztratí své matce na místní dětské slavnosti. Najde ji muž, který o sobě tvrdí, že je její dědeček, jenž se s rodinou v minulosti přestal stýkat.
Tvrdí, že její matka měla nehodu a že Carmel s ním nyní bude muset žít. Když se pak z několika dnů života v nové rodině stávají celé týdny, Carmel zjišťuje, že tento muž věří, že má jakýsi zvláštní dar.
A zatímco se matka zoufale snaží najít svou dceru, Carmel se vydává na neobvyklou pouť – během, níž je nucena položit si otázku, kdo je, a kým by se mohla stát.


Nádherné překvapení od Rebelky, kamarádky, která ví, co ráda čtu 😊 Ještě jednou děkuji, Renatko!

Z minulosti lze vylovit stejně tak bolest, jako i vzácný poklad…
Přelom jara a léta 1978. Strojní inženýr Henri Poincaré tvrdě pracoval na přípravách k vylovení a záchraně lodního vraku údajně plného zlata, který ztroskotal u nizozemského pobřeží. Před zahájením potápěčských prací si bere vzácnou dovolenou a odjíždí na výlet k Waddenzee, rozlehlým pobřežním písčitým mělčinám. Průvodcem je mu bystrá, schopná a atraktivní Liesel Krausová, která spolu se svým bratrem zdědila rodinný podnik, jež v minulosti vyráběl ocel pro Třetí říši.
Krausovy ocelárny jsou zdrojem obrovského bohatství, snadno svádějícího ke korupci. Čím víc se rozvíjí milostný vztah Henriho s Liesel, tím víc se Poincaré nechává vtáhnout mezi německé přátele sourozenců Krausových, kteří se netají svou nacistickou minulostí. Poincaré se zmítá mezi láskou k Liesel a svým svědomím. Až smrtelná hrozba jej donutí ujmout se vyšetřování, do kterého se nikomu kromě Interpolu nechce.




Tuhle jsem už začala číst a s čistým svědomím můžu říct - JO! To je přesně ono! Milovníci Barbary Erskinové musí zatleskat, zatím se jí velmi podobá.

Tajuplná mohyla, opuštěná ruina a skryté rodinné tajemství.
Iris dlouho čekala, že se bude moci osvědčit jako archeoložka, až konečně dostala příležitost. Má dohlížet na odkrývání anglosaské mohyly. Drsná krajina Suffolku ji fascinuje stejně jako ruina panského domu u ústí řeky. Proč jeho obyvatelé Hengist Hall opustili? V jedné zprávě o dávné vraždě najde jméno domu, při svém pátrání však narazí na zeď mlčení. Teprve její kolega Caleb jí pomůže přiblížit se pravdě. A ta má větší spojitost s její rodinou, než by Iris považovala za možné..


Kdo četl od této autorky Němý křik, tahle mu v knihovničce rozhodně nesmí chybět. Stejně jako mi.

Inspektorku Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného, ubodaného těla – oběť je však zároveň i zločincem, pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však začne být jasné, že se stala sama terčem nebezpečné osoby. Ta zná každou její slabinu. A rozhodla se vyzkoušet na Kim vlastní zvrácený experiment. Kim ví, že každý další krok může být smrtící. A tentokrát – je to osobní.
Ďábelské hry, druhý román Angely Marsonsové, jednoznačně potvrzuje, že jeho autorka (debutující v roce 2015 knihou Němý křik) je vycházející mezinárodní hvězdou žánru krimi. 


Lahůdka z mého oblíbeného nakladatelství. Od autorky jsem četla už dvě knihy a myslím, že tahle bude stejně výborná.

Když jde o sérii vražd, kdo by věřil jedenáctiletému klukovi?
Ví to každý, ví to tedy i jedenáctiletý Barney: momentálně nejobávanější londýnský vrah brzy udeří znovu. Obětí bude další chlapec přibližně v jeho věku. Bezkrevné tělo bude nalezeno na břehu Temže. Vyšetřovatelé se nebudou mít čeho chytit, protože nenaleznou žádné stopy. Ze stejného důvodu nedokážou ani vydedukovat, kdy vrah udeří zas.
Barney je těmi vraždami posedlý. Kromě toho má ale další děsivé tajemství, které mu nedá spát. Dost na jednoho jedenáctiletého kluka... A tak se svěří sousedce Lacey Flintové, která se zotavuje z traumatického zážitku předchozího případu.
Lacey nemá jediný rozumný důvod, proč do tohoto případu strkat nos. Zároveň ale nemá ani nejmenší šanci na to, aby dokázala zůstat stranou. Čas běží až příliš rychle, vrahova brutalita se stupňuje a Lacey s Barneym vědí, že stačí tak hrozivě málo, aby z toho všeho nevyšli živí..


A tato poslední na mě čekala jako výhra v naší knihovně za Vánoční kvíz. Za téměř dvacet let jsem tam vyhrála jen hrníček, takže jsem byla i dojatá 😊 Putovala pod stromeček právem.

Horké léto, dovolená právě začala, dvěma francouzským policistům však běhá mráz po zádech. A rozhodně není žádným příjemným osvěžením. 
Lucii Henebelleové, poručici z Lille, uprostřed noci zavolá jeden z jejích přátel. Prosí ji o pomoc, protože oslepl poté, co se podíval na anonymní krátký film z padesátých let, na který náhodně natrefil v pozůstalosti fanatického sběratele filmů. 
Komisař Franck Shark z Nanterre se zdvihne od svého stolu, za kterým vytváří psychologické profily vrahů, aby šel na sever Francie prozkoumat pět zmrzačených těl, které našli bagry stavební společnosti. Mrtvoly nelze identifikovat, nejenže nemají ruce, sadistický vrah jim vyloupl oči a ukradl mozky. 
Vyšetřování Lucie Hebelleové a komisaře Sharka spojí záhadný "syndrom E". Při pátrání po jeho původu, projevech a následcích se francouzští policisté dostanou do výzkumné laboratoře neuromarketingu v Belgii, setkají se tváří v tvář s káhirskou chudobou a touhou žít co nejdůstojněji, jakož i s temnou minulostí kanadského sociálního systému.


Doufám, že jste si užili Vánoce stejně jako já! Obklopeni láskou své rodiny a s úsměvem. A snad vám k těm úsměvům pomohly i nějaké knížky pod stromečkem 😉


3 komentáře:

  1. <3 :* krásný článek!

    OdpovědětVymazat
  2. Tolik knížek! Letos jsem taky dostala knížky. A konečně to nebyly jen zaláskované romány. :D Nedávno jsem si našla jednu knížku pro mě dokonalou, tedy Japonsko, historie a samurajové a k tomu detektivka. Nejlepší kombinace. Jen jsem si já moula pořídila poslední díl a ono to má x dílů předtím, tak teď čtu ten poslední a sháním ty předchozí. Místo nakupování dárků pro ostatní, tak jsem si pak sobě koupila knihu Geisha a další díl právě z té série, tedy předposlední. K Vánocům jsem pak dostala další díl k té sérii, hned po Vánocích jsem našla první tři díly, které jsem si hned objednala. A jako poslední je detektivka Dobře se dívej, tak jsem zvědavá, jaká bude :)
    Soňa K. Photography
    http://sonak-photography.blog.cz

    OdpovědětVymazat