pondělí 31. října 2016

Recenzáčky od KNIHY DOBROVSKÝ a nakladatelství OMEGA



Po týdenní pauze díky pobytu v Římě (můžete se těšit na fotky :-) ) se hlásím s článkem o nových přírůstcích. Ve čtvrtek mi dorazily recenzáčky od všech nakladatelství a prodejců, se kterými spolupracuji najednou, takže toho bude víc. Prozatím tyto dvě krásky. Sůl moře od Knih Dobrovský, na kterou jsem čekala hodně dlouho :-) Ruta Sepetys je prostě skvělá. A Psycho Sanatorium od nakladatelství Omega. Na Sanatorium se hned dnes večer vrhnu (jestli po dlouhé cestě neusnu :-) ) .
 
A teď už se pojďme podívat na anotace:
 

Sůl moře - Ruta Sepetys
 
V roce 1945 se druhá světová válka chýlila ke svému konci a poblíž Východního Pruska se tisíce uprchlíků vydalo na pouť za svobodou a většina z nich měla co skrývat. Mezi nimi i Joana, Emilia a Florian, jejichž cesty se zkřížily na lodi, která slibovala spásu. Jmenovala se Wilhelm Gustloff. Donuceni okolnostmi drží při sobě, ale když se svoboda zdá na dosah, udeří tragédie. V tu chvíli je naprosto jedno, které jste národnosti a kultury či jaký je váš společenský status. Všech deset tisíc lidí na palubě bojuje za jedinou věc: chtějí přežít.

Autorka knihy V šedých tónech se vrací do dob druhé světové války se svým novým románem, jenž vrhá světlo na jednu z nejhorších – přesto téměř neznámých – válečných tragédií.

 
 

 
Psycho: Sanatorium - Chet Williamson
 
Román Psycho Roberta Blocha byl poprvé vydán v roce 1959 a okamžitě se stal hitem, což jen o rok později vedlo k natočení filmu, který přinesl děsivý příběh Normana Batese do povědomí veřejnosti, který ještě umocnila TV série Motel. Trvalo dalších 23 let, než Bloch napsal další román Psycho, ze kterého zjistíme, že Norman byl po celou tu dobu v ústavu pro duševně nemocné. V tomto pokračování Norman ze sanatoria uprchne a v Hollywoodu rozjede smrtící mejdan..

Ale co se v onom sanatoriu přihodilo během těch dvou desetiletí? To ještě nikdo nezažil...

Píše se rok 1960 a Norman Bates je ve státní nemocnici pro duševně nemocné zločince v péči doktora Felixe Reeda, který se ho snaží dostat z jeho katatonických stavů.

Ale Norman a Dr. Reed jsou neustále obtěžováni ostatními pacienty i zaměstnanci, kteří si myslí, že toto sanatorium je daleko spíše vězení než místo určené k uzdravování nemocných, Přispívá k tomu i samotná budova, kdysi soukromá léčebna, o které se tvrdí, že je strašidelná. Na scéně se objevuje Normanovo dvojče Robert Newman, jehož mozek byl ihned po narození jeho ošetřujícím lékařem prohlášen za poškozený. Jak Robert a Norman vyrůstali, Norman zjišťuje, že temno Robertovo je ještě hlubší než to, které na Normana číhá venku ve městě.

Vraždy na sebe nenechají dlouho čekat a šokující řetěz událostí nás vtáhne ještě hlouběji do vyšinutého šílenství uvnitř Psycho-Sanatoria.

 
*Veru

Tip z Dobrých knih

Další ze skvělých detektivek Harlana Cobena
jako recenzní výtisk od Dobrých knih :)
Jdeme na ni!



Anotace:

Davida Becka ta ztráta naprosto zdrtila. A od chvíle, kdy k ní před osmi lety došlo, prožívá znovu den co den hrůzu, která se stala. Třpytící se jezero. Bledý svit měsíce. Pronikavé výkřiky. Noc, kdy jeho žena Elizabeth zmizela. Poslední noc, kdy ji viděl živou… David se uzavřel, žije jen pro svou práci pediatra. Každý ho nabádá, že je čas překonat minulost. David se tomu brání, navíc ho tíží temná událost, ke které se nikdy nikomu nepřiznal. A pak začne dostávat e-maily, v nichž kdosi zmiňuje to, o čem věděl jen on a Elizabeth. A taky varování: Nikomu ani slovo. David poslechne. Je ochoten se všeho vzdát, opustit ty, kterým věřil, a vydat se za záhadnou osobou, jejíž zprávy mu poskytují zoufalou naději. Zároveň je tu však někdo, kdo chce za každou cenu odhalit Davidovo tajemství…

neděle 30. října 2016

Neříkejte to tchýni!


Narozeninové dárky pro tchýni....Psst, neříkejte jí to :)



   Dům v Cornwallu

Romantický román ve stylu Nory Roberts. Čerstvě ovdovělá malířka Maddie využívá příležitosti opustit Londýn a přestěhovat se do domu v Cornwallu, který jí za záhadných okolností odkázala zcela neznámá osoba. Maddie doufá, že společně s nevlastní dcerou Hannah začne na klidném anglickém venkově nový život. Realita je však na hony vzdálená idylické selance, jakou si Maddie vysnila, a začínají se vynořovat problémy s penězi i s pubertální nevlastní dcerou, která není z přestěhování na venkov nijak nadšená a snaží se matce překazit rodící se milostný vztah. Mezitím Maddie začíná odkrývat tajemnou historii domu a nachází zde překvapivou spojitost se svými biologickými rodiči, které nikdy nepoznala. Starý dům zřejmě skrývá rodinná tajemství, která zde byla skrytá po celé generace… 

      Hluboký hrob
 Do jednoho z domů na předměstí Washingtonu dorazí bez vysvětlení zastaralý dětský kufřík. O týden později se americký genealog Jefferson Tayte ocitne v anglickém hotelovém pokoji tváří v tvář nabité zbrani. Válkou zmítaná Británie roku 1944. Právě sem zavedou Tayta stopy v pokrevní linii jeho klientky. Eliza Grayová by se ráda setkala se svou skutečnou matkou, kterou nikdy nepoznala, neboť netušila, že je adoptovaná. Tayte doufá, že zařídí jejich znovu shledání, místo toho ale odhalí příběh mladé anglické dívky a amerického vojáka z 82. výsadkové divize, jejichž láska skončila více než tragicky…

Dítě v mlze

Únos sedmiletého chlapce od jedné základní školy zprvu vypadá jako krutý, avšak jinak ničím neobvyklý zločin. Postupující vyšetřování ovšem odhalí určité odlišnosti: únosce nekomunikuje a neklade si žádné požadavky. Dokonce udělá jindy nemyslitelné gesto – hned zpočátku odhalí svou tvář, snad na znamení výsměchu svým pronásledovatelům. Ti jej obratem identifikují a do pátrání je proti své vůli zapojen i Miko Syrový – pachatelem únosu je totiž jeho bývalý kolega Bert. Detektiv tedy stíhá detektiva, a ten je díky svým zkušenostem vždycky o krok napřed. Jeho vzkaz „bolest za bolest“ navíc hovoří víc než jasně…

Vybrali jste si také? Za mě jednoznačně Hluboký hrob! Ale zbylé dvě se tchýni taky budou líbit :) Mimochodem, je to prima ženská :)
                                 

čtvrtek 27. října 2016

Páté srdce

Z Mystery Press dorazil další recenzní e-book, Páté srdce.
Pojďme se začíst do pátrání slavného Sherlocka Holmese, tentokrát v podání
spisovatele Dana Simmonse :)


Anotace:
V roce 1893 se slavný detektiv Sherlock Holmes a spisovatel Henry James vydávají do Ameriky, aby rozluštili záhadu svázanou se sedm let starým úmrtím Clover Adamsové, manželky váženého historika Henryho Adamse (jehož rodina dala Spojeným státům dva prezidenty).
Podle všeho se za údajnou Cloveřinou sebevraždou skrývá mnohem více, než by se na první pohled zdálo. A dokonce by se mohlo jednat o násilný čin související se záležitostmi státního významu.
Tou dobou se Holmes právě nachází uprostřed tříletého období po událostech u Reichenbašských vodopádů, během něhož ho Londýňané považují za mrtvého. Holmes svou smrt předstíral, neboť pomocí vlastních dedukčních schopností dospěl k závěru, že je pouhou fiktivní postavou.
Tohle zjištění pro Henryho Jamese představuje celou řadu dalších problémů: je-li jeho spoluvyšetřovatel pouhým dílem fikce, co to dělá z něj? A co si má mistrovský vypravěč počít se zlověstnou silou – nesoucí možná jméno Moriarty –, která je nejspíš ze stínů všechny ovládá?


Dům u jezera

Obyvatelé Rivertonu jsou už dávno mrtví. Zatímco mě poznamenal věk, oni zůstávají věčně mladí, věčně krásní...

Dům pro seniory, domov klidného stáří a v něm bydlí skoro stoletá žena. Žena, která kdysi bývala mladičkou dívkou, naivní, plná ideálů a snů. Bývala služebnou na panském sídle Riverton a tolik toho prožila. O její vzpomínky stojí mladá autorka Ursula, která o Rivertonu natáčí film. A má rozhodně co vyprávět, ale také má co tajit.

Mladičká dívka Grace nastupuje do služby do velkolepého sídla, ale dům pro ni není tak neznámý. Její matka zde také pracovala, ale moc o tom nemluví. Nepřipraví Grace na život mezi šlechtou, na příval citů a myšlenek, s kterými se bude muset vypořádat.
Poznává mladou Hannah, Emmeline a Davida, děti pánů, ke kterým má věkové tak blízko, ale postavením velmi daleko. Ale, ukrytá ve stínu, je ráda pozoruje, poslouchá a postupně k nim získává pevné pouto, které ji samotnou připraví o vlastní štěstí. Spolu s Grace zažijeme první světovou válku, smrt i její první lásku k Alfredovi a jejich strastiplnou cestu za štěstím. Stává se komornou Hannah a stěhuje se do Londýna. Města plného světel, blýskavých kočárů a plesů. Je svědkem nešťastného, mladého manželství Hannah a Teddyho a stojí u zrodu tajemství, které ovlivní její budoucnost. Je svědkem bouřlivého dospívání Emmeline a jejího pádu.
Po návratu na Riverton, zpustlé a smutné sídlo, přichází nečekaný, smutný konec jedné éry. Návrat, který měl být vyústěním jedné zapovězené lásky, které nemohlo být přáno. V altánku u jezera se stane neštěstí, Hannah je nucena učinit rozhodnutí, které všechno mění. A Grace tomu mohla zabránit, kdyby.... Nešťastná Hannah jednoho dne umírá a spolu s ní, zdá se, upadnou do zapomnění všechny okolnosti tragédie mladého básníka.
Ale Grace, na prahu smrti, se rozhodne, prostřednictvím nahrávek svému vnukovi, příběh vyprávět tak, jak se skutečně stal a jakou roli v něm hrála ona sama. A nic netají.

Dům u jezera je milostný příběh dvacátých let, ale patří ke knihám, které se dají číst v každé době. Naplnil mou citlivou stránku a já se naprosto vžila do hlavních postav. Nehledejte detektivní zápletku, jen tajemstvím protkané vyprávění jedné staré ženy, které vás zcela uchvátí. Plně se ponoříte do doby, kdy služebnictvo a panstvo mělo své pevně určené hranice. Kdy pravá láska trvala navěky, ale kde i intriky a zášť bohužel měly své místo.

Opožděná skupinka turistů si ukazuje na ozdobné prostírání a všichni obdivně vzdychají nad leopardí kožešinou.  Nikdo z nich nevidí, že dům je plný duchů.



Za recenzní výtisk patří můj dík Knihám Dobrovský


Kniha:      Dům u jezera
Autor:      Kate Morton
Vydal:      IKAR
Stran:      480




úterý 25. října 2016

Knižní tip - Dopisy z ostrova Skye


 
 
Včera jsem dočetla tuto krásnou knihu a mohu ji vřele doporučit. Hlavně všem romantickým duším, jako jsem já :-) Dopisy z ostrova Skye je kniha plná lásky, která přežila obě světové války. Plná odhodlání, touhy a chuti nevzdávat se ani když jste desítky let odloučení. O tom, že když člověk miluje, tak se jentak nevzdává a bojuje za lásku až do posledního dechu.  Román je zvláštní tím, že je celý psaný formou dopisů. Proto se čte svižně a lehce. 
 
 
A teď už se pojďme podívat na anotaci:
 
Dopisy z ostrova Skye - Jessica Brockmole
 
Píše se rok 1912. Čtyřiadvacetiletá Elspeth nikdy neopustila svůj domov na ostrově Skye. Když dostane dopis od studenta Davida Grahama až z daleké Ameriky, začnou si pravidelně dopisova a jejich přátelství přeroste v lásku. Elspeth je ale vdaná a David je vyslán do Evropy jako řidič sanitky na západní frontě. Elspeth nezbývá nic jiného než se modlit, že válku přežije. Druhá rovina příběhu se odehrává roku 1940. Elspethina dcera se zamiluje do válečného pilota.. čeká ji stejný osud jako její matku?



*Veru

pátek 21. října 2016

V šedých tónech - Ruta Sepetys

 

Tma, zima, hlad...  Vše jen v šedých tónech...

 
Přemýšleli jste někdy o tom, jakou cenu má lidský život? To ráno měl ten bráškův cenu kapesních hodinek.“
Musím se přiznat, že původně jsem si chtěla dát pauzu od psaní recenzí a vůbec jsem neměla v plánu ji na tuto knihu psát. Ale protože je tak skvělá, tak si prostě alespoň krátkou recenzi zaslouží. Další kniha, která putuje na seznam těch mých nej.
Píše se rok 1941. Lině je patnáct let a těší se, že po prázdninách půjde na uměleckou školu. Ale jednoho večera k nim domů vtrhne sovětská tajná policie NKVD (pozdější KGB) a s její matkou a bráškou ji odvlečou pryč. Netuší kam, a co s nimi bude. A hlavně proč? Proč jsou už měsíc v tom špinavém vagonu smrdícím po výkalech? A kde je tatínek?
Čeká je deportace do pracovních táborů na Sibiři. Lina přežívá jen díky lásce k rodině, výtvarnému umění a kreslení obrázků všeho, co se v jejím okolí děje. A hlavně díky víře v život. Chce žít a přežít.
„Jeden člověk! Dva kbelíky! Někdo mrtvý?“ zavelel strážný. Zavrtěla jsem hlavou, celá dychtivá jít ven. Strážný ustoupil a já seskočila, ale ztuhlé nohy mě zradily a já upadla do bláta. (…) „Davaj!“ křikl strážný. Následovala série ruských nadávek a pak na mě plivl. Vstala jsem a přehlédla celou délku vlaku. Obloha byla šedivá a vytrvale pršelo. Uslyšela jsem křik a viděla, jak někdo vyhodil do bahna bezvládné dětské tělo. Nějaká žena se za mrtvolkou snažila vyskočit. Uhodili ji do obličeje pažbou pušky. Pak vyhodili další tělo. Smrt začala svou sklizeň.
 
Knihu na toto téma jsem ještě nikdy nečetla. Jak lidé z gulagů žili, nebo spíše přežívali a jak obrovskou zimou trpěli. V šedých tónech je opravdu velice silný příběh, který by si měl přečíst každý.
 
Tohle je moje první kniha od Ruty Sepetys. Měla jsem jí už dlouho na seznamu a nyní, díky její nové knize Sůl moře (kterou už mám na cestě) se na ni konečně dostala řada a já jsem za ní moc ráda. Spisovatelka píše neuvěřitelně čtivě, nejsou zde žádná nezáživná místa a já hltala stránku po stránce, až byl najednou konec. Pak následuje epilog, který mě většinou u knih dostane, a přes slzy nevidím. Pak poznámka autorky, jak vše bylo a že je vše podle skutečných událostí, mnoho situací a zážitky jsou skutečné a zažili je její příbuzní. Jen postavy (až na jednu) jsou smyšlené.
Dočtu. Prohlížím si mapy v knize, které Lina kreslila, aby věděla, kde všude byla, včetně časové osnovy. Lidé byli na Sibiři vězněni dvanáct let. Dvanáctkrát půl roku bez slunce – každý rok půl roku polární noci. Sněhové bouře. Hlad. Vši. Tyfus. Kurděje. Omrzliny. Vše jen V šedých tónech. Dvanáct let se snažit přežít… Nedovedu si to představit. A tak se jen dívám na tu mapu… a pláču…
 
*Veru

Výlety po okolí Ostravy

Pojďte se pokochat krásou, která se ukrývá v okolí mé rodné Ostravy. Zjistíte, že není zase tak černá a špinavá :)
Autorem těchto nádherných fotografií je můj florbalový přítel Michal Gabriel, za což mu velmi děkuji.
Byla by škoda, schovávat si je jen do šuplíku :)





Nádherné Hukvaldy. Hrad pravděpodobně postaven ve 13. století a dnes nám, Ostravanům, skýtá skvělé prostředí pro setkávání se s přáteli a pobavení třeba u pálení čarodějnic, vystoupení šermířů, poutě, vinobraní a spousta jiných akcí.




Lysá hora, nazývána královnou Moravskoslezských Beskyd. Zajímavostí jsou zde, mimo úchvatného výhledu, pamětní desky turistům, kteří zahynuli za okupace.




Hora Velký Javorník v podhůří Beskyd. Krásné místo s výhledem na široké okolí, na jejímž vrcholu stojí turistická chata z roku 1935.




Gruň je rozsáhlý horský hřeben v části Moravskoslezských Beskyd. Na hřebeni se rozkládá osada Gruň, která měla největší počet obyvatel za Protektorátu, poté se velká část obyvatel odstěhovala do vysídlených Sudet. Rozhodně stojí za výlet!


Přiznávám, že já osobně jsem turistický analfabet :D Na tahle krásná místa musíte pěšky a nemají tam knihkupectví :D Ale jednou to přijde, obuji pevné boty, dám batoh na záda a vyrazím :)










čtvrtek 20. října 2016

Němá dívka

Poklidným městečkem  Torsby brzy zrána zazní výstřely. Policista Erik Flodin přijíždí na místo činu a hrůzný nález jím otřese. Celá rodina Carlstenových  je vyvražděna, včetně malých synů, kteří neunikli vraždícímu šílenství. Kdo mohl něco tak strašného spáchat? Komu mohl překážet malý kluk, ukrytý ve skříni?
Erik ví, že na tohle jsou jeho policejní zkušenosti krátké a povolává na pomoc kriminálku ze Stockholmu, včetně kriminálního psychologa Sebastiana.
Celý stockholmský tým se vyšetřování ujímá s posedlostí sobě vlastní, i když všichni do jednoho se potýkají s vlastními démony a traumaty. Psycholog Sebastian se stále nevyrovnal se smrtí své malé dcery, Vanja řeší staré rodinné křivdy a Billy se nedokáže smířit  se zastřelením dvou pachatelů při policejní akci. A přestože jejich duše jsou rozervány, snaží se dopadnout bestiálního vraha čtyř lidí.
Jako první se jim připlete do cesty Jan Ceder, vlastnící brokovnici, kterou byla rodina vyvražděna. Bez důkazů a jakýchkoliv přímých ukazatelů jej propouští, netušíc, že za pár hodin bude nalezen mrtvý. Zastřelen onou brokovnicí. Sebevražda? Nebo jen kdosi chtěl, aby to tak vypadalo?
Vrahovo běsnění přežije malá dívenka,která v šoku a z nesmírného strachu uteče a ukrývá se před světem. Psychologu Sebastianovi se ji podaří nalézt, je ale příliš traumatizovaná, aby mohla říct, kdo střílel. Mlčí a maluje obrázky, hrůzu nahánějící výjevy.
Pátrání je dovede až ke starému dolu a velmi nečekanému rozuzlení. Motiv je starý, jako lidstvo samo, ale neméně zbytečný.
Podaří se pomoci malé Nicole? Dovedou policisty její obrázky až k vrahově dveřím?

Tato kniha je již čtvrtou ze série a já doporučuji nejdříve si přečíst předchozí tři díly. Není jednoduché spojit si kousky skládanky životů hlavních postav a občas jsem se ztrácela a pátrala, kdo komu ukřivdil.
Nicméně, pro milovníky švédských detektivek ji doporučuji, Sebastiana se svým přístupem k životu a ženám si určitě zamilujete a celý policejní tým se vám po přečtení vryje pod kůži.

Za recenzní e-book patří mé díky Nakladatelství Host.

Kniha:      Němá dívka
Autor:       Hans Rosenfeldt, Michael Hjorth
Vydal:       Host
V roce:      2015



  • Mrtvý klíč


    Její kroky se rozléhaly po bronzové podlaze, když vycházela z trezoru ven. Najednou jí pod nohama zapraskaly malé, kovové spirálky. Klekla si, aby jednu z nich sebrala a přímo před sebou spatřila provrtaná dvířka jedné z bezpečnostních schránek....

    29.12.1978 přicházejí zaměstnanci První Clevelandské banky, jako každé ráno, do práce. Ovšem, vstupní dveře jsou opatřeny velkým, kovovým řetězem a v bance je tma. Něco je špatně. Velmi špatně. Nikdo z nich nemá možnost odnést si své osobní věci ze skříněk, pracovních stolů. Jedno je jisté - sem už se nikdy nemohou vrátit.
    O dvacet let později se dveře banky opět otevírají, ale pouze stavební společnosti, pro kterou pracuje i Iris Latchová, stavební inženýrka, aby přeměřila prostory pro účel prodeje.
    Iris je mladá, svobodná, žije velmi nezávazným způsobem a ráda si přihne. Trochu víc než ráda. Tahle příležitost, zdá se, jí otevře možnosti kariérního růstu.
    Ovšem netuší, co vše objeví za zamčenými dveřmi banky. Jaká tajemství se skrývají ve starých, opuštěných kancelářích. Vše zde zůstalo stejné jako před lety. Automat na kávu, který po vhození mince, stále funguje. Stoly plné dopisů, kartotéka, ukrývající tisíce osobních údajů. A trezorová místnost, plná bezpečnostních schránek. Uzamčených v čase.  V jednom z pracovních stolů nachází klíč ke schránce číslo 547 a začne pátrat, kam ho přiřadit. A hlídač Ramone, žijící v prostorách banky, mlčí. Když ve třetím patře honosné budovy, v místnosti ukryté za starou knihovnou, objeví kostru člověka, sama se ocitá v nebezpečí.

    Mozaiková podlaha, mahagon a bronz, všechno pokryté vrstvou prachu. Strop dosahoval výšky necelých pěti metrů a neskrýval před světem nic než zatuchlý vzduch, slabou ozvěnu bot a cinkání klíčů. Celé místo působilo jako dávná, černobílá fotografie....
    Souběžně s pátráním Iris sledujeme příběh starý dvacet let. Příběh mladé Beatrice Bakerové, jejíž první zaměstnání úřednice v bance se zdá být zároveň i jejím posledním. Spolu s kamarádkou Max se dostává do neuvěřitelného víru záhad a podvodů kolem bezpečnostních schránek. V tetiných věcech najde klíč k jedné z nich a po otevření ztrácí veškerou naději na lepší život. Zjišťuje, že nic není tak, jak se zdálo, že celý její život byla jedna velká lež a její nejbližší zdaleka nejsou tím, za jaké je měla. Začíná boj o holý život, Max je mrtvá a zdá se, že ani Beatrice neunikne. Kdosi ten klíč chce tak moc, že se neštítí ničeho. Unikne a přežije nebo bude odhalena ve svém pátrání po původu klíče?


    Já jsem si Mrtvý klíč užila na sto procent. Tajemství je nám dávkováno po doušcích a my je nedočkavě hltáme. Minulost přirozeně vplouvá do současnosti a udržuje nás v napětí po celou dobu čtení. Autorka D. M. Pulley ví, o čem píše. Sama jako forenzní vyšetřovatelka poruch v konstrukcích staveb zná opuštěná místa a v této knize nám je předkládá velmi přesvědčivě. Chvílemi máte pocit, jakoby jste sami stáli na zaprášeném koberci a v ruce drželi starý klíč. A zoufale se chtěli dozvědět, komu patřil a co se ve schránce skrývá.
    Doufám, že toto nebyla poslední spisovatelčina kniha. Byla by to velká škoda.


    Za recenzní e-book patří mé velké díky Mystery Press.


    Kniha:      Mrtvý klíč
    Autor:      D.M.Pulley
    Vydal:      Mystery Press
    Stran:      400


    Vyhodnocení soutěže s Metaforou



    Tamtadadááááá :-) a je to tady. Slosování o dvě knížky Polévková mánie právě proběhlo a my vám podáváme hned čerstvé info. Jelikož je to naše vůbec první losování na blogu, rozhodly jsme se, že to pojmeme pěkně po staru - ručně. Alespoň to máte zase pěkně zaznamenané a vyfocené :)
     

     
    Seznam všech soutěžících byl docela dlouhý, některé, kteří nesplnili podmínky soutěže, jsme bohužel nemohly zařadit do slosování.
     

    A už jdeme losovat!
     


    A výhercem se stává:
     



    Tee Knihomolka a Šárka Fofoňková :-)
     
    Výherkyním moc gratulujeme :-)  Hned vám napíšeme email a dohodneme se na zaslání výhry.
     

     
     
    A s ostatními se těšíme příště u nás na blogu :-) Třeba u nějaké další soutěže :-)
     
    Krásný den a víkend
     
    *Vaše Jani a Veru*
     
     
    
     
     
    
    
    
    


    středa 19. října 2016

    Nový recenzáček od Petry Nachtmanové


    
    Dnes mi přišel mail, že prý mám na poště balíček. Vůbec jsem netušila, co by to mohlo být.
    Tak si pro něj hned pro práci běžím a bylo to takové překvápko, až jsem byla dojatá :-) Petra Nachtmanová je prostě skvělá. Protože, jak mnozí víte, žije na Curacau, tak jsem nečekala, že mi její nová kniha příjde. A už vůbec né tak rychle :-) Dnes totiž vyšla. V létě byla Petra v ČR, tak mi její výtisky mohla posílat sama, ale nyní z domova daleko od Evropy, mě opravdu překvapila.
     

    Ani nedala vědět předem a rovnou mi nechala recenzáček zaslat přes svojí nakladatelku Taťánu Kubátovou, které tímto také moc děkuji.
     
     
    Už se těším až se začtu. Mám velikou radost a nesmírně si vážím toho, že můžu být recenzentkou přímo pro mojí oblíbenou spisovatelku Petru Nachtmanovou.
     
     
    
    Zaťukej mi na srdce - Petra Nachtmanová
     
    Věra Kyselková se snaží o nalezení ženicha pro svou dceru a otce pro vnučku. Nejde o snadný čin, protože žádný vytipovaný muž nepostoupí ani do chodby za hlavními domovními dveřmi.

    Dcera Ida si naštěstí poradí dřív, než se její matka stačí rozkoukat. Klidně se zamiluje a není sama, kdo se v jejich rodině rozhodne upláchnout na křídlech nové lásky. Do celého láskového kolotoče se pletou šílené pokyny od ředitele banky Jožina. Věra společně s kamarádkou Inkou pracují v bance nespočetně let. A na začátku 21. století je nutí k velkým změnám podle nároků moderní doby. Musí si poradit s novými technologiemi, nudným školením i se změnou sídla jejich pobočky. Odporují, mračí se, ale nakonec plní každý příkaz z vyšších míst - při nezvládnutí totiž riskují odchod rovnou mezi nezaměstnané vysloužilce...

     

     
     
    Ještě jednou moc děkuji *Veru
     

    Nové přírůstky




    Dnes mi dorazily tyto dvě krásky :-) První láska od Míši z blogu Knižní deníček a Kabinet milostných dopisů, kterou mám už hooodně dlouho na seznamu a ulovila jsem jí na bazárku Databáze knih.
     
     
     
    Kabinet milostných dopisů - Alyson Richman

    Píše se rok 1943 a v Itálii jsou u moci fašisté. Elodie, která se dosud věnovala pouze milované hudbě a své mimořádné nadání uplatnila jako nadějná violoncellistka, se po otcově smrti zapojí do italského hnutí odporu. Poznává zde svou první velkou lásku, ale když Němci obsadí severní Itálii, musí z rodné Verony uprchnout. Vydává se na pouť, která jí pomůže nalézt nejen bezpečí, ale i nový smysl života.










    První láska - James Patterson, Emily Raymon


     
    Axi Mooreová je ve všech ohledech hodná holka. Její kamarád Robinson jí také proto říká
    zkráceně HH. Axi pilně studuje, nedělá žádné pubertální průšvihy a hodně čte. Vlastně jen čte a chce se stát spisovatelkou. Ale jednoho dne se rozhodne, že nějaké to pravidlo přece jen poruší. A nevybere si nějaké malé, ale rovnou to největší – útěk z domova. Naplánuje si, že uteče ze svého do puntíku naplánovaného světa. A tím překvapí nejen sebe, ale také Robinsona, kterého vezme s sebou.
     
     

     
     
    *Veru