úterý 27. listopadu 2018

Knižíšek pro předškoláčky (3 - 6 let)

 
Přemýšlíte, co vašim malým dětem a předškolákům darovat pod stromeček? Co třeba knihy? Dobré knihy! Zajímá vás, jaké jsou pro ně ty nejlepší nebo jaké jsou všeobecně mezi dětmi a rodiči nejoblíbenější? Je toho opravdu hromada, výběr je obrovský.
 
Kromě pohádkových knih tu máme například příběhy dětí a zvířátek, básničky, čtení s maňásky, objevování světa, dinosaury, encyklopedie pro nejmenší, ale také puzzle, pexesa a CD s mluveným slovem. Třeba vás inspirujeme naším výběrem s tipy pro děti od tří do šesti let, ale toto věkové ohraničení samozřejmě není podmínkou. Podívejte, co je u nás TOP.


Pohádkové knihy pro děti od 3 let:
 
 
Disney – Postýlková sbírka pohádek
 
To bych nebyla já, abych nezačala Disneyovkou. Také je máte tolik rádi, i když už jste dětským botkám dávno, dávno odrostli? Na Kačerech z Kačerova a Chipovi a Daleovi jsem vyrostla. A to i ve filmové podobě. Myslím, že kniha bude bavit každé dítko už jen proto, že postavičky zná právě z televizních obrazovek, co vy na to? Sbírka je nádherně ilustrovaná, najdete zde dobrodružství postaviček z Příběhu hraček, s Burákem a Bleskem, ale i s Bambim a Shrekem. Tomu nelze přeci odolat, já sama jsem podlehla, jen jsem knihu viděla.
 
 
 
 
 
Velká kniha o mašince Tomášovi
 
Kdo by neznal mašinku Tomáše. Pokud je vaše dítko také fanda této krásné pohádky, pak by mu nemělo tohle vydání chybět. Je nádherně ilustrované a Tomáš se starými i novými přáteli zde zažívá skvělá dobrodružství, které ještě neznáte. Nutno podotknout, že se jedná o druhou knihu o těchto mašinkách a jejich příhodách. Určitě by neměla chybět v knihovničce vašeho předškoláka.
 
 
 
 
 
 
 
Tlapková patrola – 5minutové pohádky

Hledáte nějakou knihu na čtení dětem před spaním? Jednotlivé příběhy by neměly mít hromadu stránek? Pak je tato kniha přesně to pravé! Každé dobrodružství těchto neohrožených štěňátek stihnete přečíst za pět minut. Užijete si s pejsky spousty legrace při rýžování zlata či při závodech v balonech. Tlapková patrola se rozhodně nenudí a zažívá v každé kapitole nová a nová dobrodružství.
 
 
 
 
 
 
 
Pro děti od 4 let:
 
 
Jak měsíček a hvězdičky pomohli panence - Yvona Bednarová

Příběh nám milým způsobem vypráví, že láska a hezké vztahy mezi lidmi, jsou mnohem víc než věci a dárky. Také nám ukáže to, že je potřeba si všeho vážit. Krásná pohádka z pera oblíbené autorky dětských příběhů Yvony Bednarové je prostě skvělá. Výborně zpracovaná, pro děti formou zábavy a pohádkového příběhu velice poučná. Moderní pohádka pro kluky i holky, která končí na Štědrý den, navodí tu správnou vánoční atmosféru a vaše dětičky si určitě získá.
 
 
 
 
 
 
Pokračování článku čtěte zde v Magazínu Dobrých knih.
 
 
 
 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat