neděle 20. června 2021

Povědomá temnota

 


Tento šokující psychologický thriller vás vyděsí, rozdrtí a rozebere na kousíčky. Před Povědomou temnotou v nás samých zkrátka nelze uniknout!


Eve Taggertová. Žena, která vyrůstala v opravdu nuzných podmínkách, v karavanu. Její matka nešla pro ránu daleko, nápadníci si u nich podávali dveře a po nocích, když se Eve s bratrem choulili k sobě a slibovali si, že se odtud dostanou, vařili pervitin. Když Eve dospěje, otěhotní, zmizí z matčina karavanu a nikdy už ji nechce znát. Bratr je její rodina a podporuje jí, jak může, oba žijí jenom pro malou Junie. Když je holčičce dvanáct let, přijde však otřesná zpráva. Junie je nalezena, spolu s kamarádkou, zavražděná na místním hřišti. Otřesená Eve ztrácí vše pro co žila a její pátrání po vrahovi ji opět přivádí na okraj lesů, do matčina karavanu…

 

Skrz proříznutý krk se protlačil zvuk, jméno, prosba, modlitba. Ani jedno z toho však už nikdy neopustilo její rty. V ráně zabublala krev a rozprskla se kolem dokola. Sníh se jí chladivě opíral do tváře. „Šššš…“ pronesl hlas. „Brzy bude po všem. Ššš…“ Ruka se dotkla její hlavy a pohladila po vlasech. (…) Máma. Touha po ni ji uvnitř proťala jako zahnutý rybářský háček a ona se ještě jednou pokusila zvednout ze země. Zaťala ruku v pěst. Chci svoji maminku! (…) Na jazyku měla sůl, na rtech slzy a v ústech krev. Věděla, že tohle je konec, a nedokázala uvěřit, že se teď tak rychle blíží k jeho počátku. Unikl z ní povzdech. Koukej, mami. Já to zvládnu. Zavřela oči a vzlétla“

 


Tahle část knihy v mém úryvku mě asi zasáhla nejvíce, i když je hned na druhé stránce románu. Vrátila jsem se k ní během čtení ještě třikrát, abych si připomněla, jak to všechno začalo. Opravdu mě příběh, jako čerstvou maminku, žijící jen pro svoji malou holčičku, strašně zasáhl. Plakala jsem jako želva a nedokázala přestat, nemluvě pak o závěru a vyústění celé zápletky, která je děsivá a vyrazila mi dech. 


Hlavní postavy mě občas trochu štvaly, ale o to byl děj čtivější a zajímavější.  Povědomá temnota je velmi děsivý psychologický thriller, který budete ještě dlouho rozdýchávat. Je temný, krutý, zákeřný a srdcervoucí. Ale zároveň se velmi dobře čte, takže pokud máte rádi thrillery, pak určitě neváhejte, tato kniha vám ukáže, že temnou stránku má asi každý okolo vás.






Moc děkuji nakladatelství BETA za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.




Žádné komentáře:

Okomentovat