pátek 23. června 2023

Když přišlo zlo

Zlo číhá všude kolem. Alespoň to máma s tátou říkají. A najednou je tak blízko, že se již nedá uniknout....
 

Hluboké severní lesy nejsou příliš bezpečné pro nikoho. A přesto zde žije rodina, ukrytá před všemi zraky a zdá se, že jim nic nechybí. Dny dětí, Juno a jejího bratra probíhají v poklidném tempu a nepřijde jim na jejich způsobu života nic zvláštního. Od mala jim je vštěpováno, že kolem nich číhá nebezpečné zlo, před kterým je potřeba je ochránit a zabezpečit tajemným úkrytem. Rybaří, hrají hry, žijí v dokonalé harmonii. Až na den strýčka Olleho se jejich křehké světy hroutí a nebezpečí je najednou blíž než čekali.

Malá Juno je zvědavá dívka a ví, že svět za řekou by jí měl zůstat zapovězený. Ale dětská zvědavost je silnější a když se seznámí s neznámým chlapcem, její ostražitost povolí. Bublina bezpečí nabývá trhliny a Juno začíná chápat, že nic není tak, jak jí bylo od mala vštěpováno a ví, že musí sebe i svého bratra za každou cenu zachránit. Ale před kým a čím?


Když přišlo zlo je napínavý thriller od první stránky a německý autor Ivar Leon Menger stupňujícím napětím rozhodně nešetří. Možná jste již někdy podobnou knihu s tímto tématem četli, není to nic nového, ale zde je to okořeněno vyprávěním dospívající dívky a mistrným mrazením v zádech, které nám vyvolává.

Ponurá krajina, podivní rodiče, kteří se bojí i vlastního stínu a dvě děti, které si jen chtějí hrát. Děti, které se neptají, neboť věří dvěma nejdůležitějším lidem ve svém životě.

Není lehké knihu přiblížit, aniž bych mnohé prozradila. Musíte si ji prostě sami přečíst a dáte mi za pravdu, že má opravdu velký potenciál.





Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Metafora.

Kniha:       Když přišlo zlo
Autor:        Ivar Leon Menger
Vydal:        Metafora
V roce:      2023
Stran:       272


Žádné komentáře:

Okomentovat