čtvrtek 27. července 2017

Recenzáčky z Dobrých knih


 
Právě jsem vybalila balíček z Dobrých knih a musím se hned pochlubit :-) Mám táááááák velikou radost. Strašně jsem se na ně těšila. Letní knihy jak mají být. Hořící měsíc mám jen díky Míše z Knižního deníčku, která mě na něj upozornila. Než kniha vyšla, tak jsem jí zmerčila, ale tak nějak jsem jí přešla. Míša z ní byla nadšená, takže jsem do ní musela jít. Léto s Afroditou byla jasná volba - vždyť se přece odehrává na Korfu. Letní dny a noci - vydání této knihy bylo stále posouváno, až jsem se konečně dočkala. No a Tragická historie nás dvou vyšla včera. Po přečtení anotace jsem si řekla: "Jako tam jsou zombíci nebo něco podobného? Mrtý a mrtvější jsou podle mě zombíci :-) Já přece žeru zombíky, tu musím mít!" :-) Asi to nakonec nebude úplně o zombících, ale i tak to zní lákavě. Tak už se pojďme podívat na anotace:
 
 
 
Léto s Afroditou - Kim Green
 
Čtyři generačně odlišné ženy z různých koutů světa, které se neznají a mají jedno společné: každá má problém se svými blízkými. Nezávisle na sobě ho řeší prázdninovým dobrodružstvím na řeckém ostrově Korfu. Chytře a vtipně napsaný příběh s překvapivým rozuzlením, který se čte jedním dechem. Knižní novinka Kim Greenové Léto s Afroditou je skvělé prázdninové čtení co nejen pobaví, ale také kniha, která otevírá ženám oči v tom, co je pro opravdu důležité. Léto s Afroditou s výmluvným podtitulem „čtyři ženy, slunce, pláž a splněné sny“ potěší i fanoušky úspěšného amerického seriálu Sex ve městě, kterému se svým stylem podobá. Zhroucená návrhářka interiérů ze San Franciska, Australanka, kterou podvádí manžel, ztřeštěná hispánka a neúspěšná spisovatelka z Londýna. Každá z nich chce utéct od problémů a hodit alespoň na čas za hlavu manželskou krizi, napjaté rodinné vztahy či problémy v práci. A tak vyráží nezávisle na sobě na slunné prázdniny - pomoci má ostrov Korfu. Zdánlivá náhoda spojí ale všechny čtyři ženy dohromady. A spolu zažívají velkolepou dobrodružnou jízdu. Každá z nich věří a doufá, že z jejich trápení jim pomůže jižanské slunce, sklenka sambuky nebo opálení pohlední Řekové. Jak najdou to, co chtějí a čeho všeho se musí vzdát, aby dostaly to, po čem nejen touží, ale co opravdu potřebují? Víte, že... ? … Korfu, kde se příběh Léto s Afroditou odehrává, bylo oblíbeným sídlem aristokracie? Na ostrově měla svůj zámek Achilleion rakouská císařovna a česká královna Alžběta Bavorská zvaná Sissi. Dodnes jsou budova i překrásná zahrada v perfektním stavu otevřeny veřejnosti. A prvních 8 let života zde strávil Princ Philip … Afrodita, řecká bohyně lásky a sexuality, plodnosti a krásy byla manželkou Héfaista, avšak otci jejích synů a dcer byli bohové ze sousedství – Arés, Hermés, Poseidón a Dionýsos.
 
 
 
 
Hořící měsíc - Jo Watson
 
„Promiň, nemůžu“ - Když si Lilly Swansonová přečte tenhle vzkaz od svého snoubence pět minut před začátkem svatebního obřadu, má pocit, že se jí zhroutil celý svět. Její pečlivě naplánovaný, dokonalý život s mužem snů se roztříští na tisíc kousků a Lilly z minuty na minutu neví, co dál. Rozhodne se proto ještě v přechodném pominutí smyslů nastoupit do letadla a odletět sama na líbánky do exotického Thajska. To ještě netuší, jaká vzrušující cesta plná poznání, nečekaného dobrodružství a možná i nové lásky ji čeká…
 
 
 
 
 
 
 
Letní dny a noci - více autorů
 
12 prázdninových políbení.
Možná za to můžou ty dlouhé a líné dny, nebo je to možná to teplo, co lidi dohání k šílenství. Ať tak či tak, léto je tím správným časem na lásku. Letní dny a noci vám přináší 12 kouzelných prázdninových políbení od těch nejznámějších young adult autorů. Vytáhněte svou plážovou stoličku a nasaďte si sluneční brýle, máte před sebou dvanáct příběhů, ze kterých sálá letní nálada a do kterých se zamilujete.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tragická historie nás dvou - Jess Rothengerg
 
Brie je šestnáct a právě se oficiálně a neodvolatelně stala jednou z M&M – mrtvých a mrtvějších. Jacob jí oznámil, že už ji nemiluje a Brie z toho puklo srdce. Doslova. Teď se musí vyrovnat s tím že, její pozemský život skončil. A aby se její život posmrtný pohnul někam dál, musí překonat pět stádií smutku. S tím jí má pomoci Patrick – záhadný kluk, o kterém neví vůbec nic. Když tak z výšky pozoruje, jak se její rodina pomalu rozpadá a zjišťuje, že Jacob a její nejlepší kamarádka před ní skrývali zdrcující tajemství, začne tušit, že posmrtné pohody a klidu se jen tak nedočká. Může vůbec začít znovu, když má srdce ještě pořád (a doslova) na dva kusy?
 
 
 
 
 
 
 


2 komentáře:

  1. Krásné přírůstky, Veru, ať se líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári moc děkujůůů :) mám obrovskou radoooost :))) :) Určitě budou, to je jasná věc :-)

      Vymazat