čtvrtek 27. července 2017

Dívky z trajektu



Starý, odřený kufr skrývá tajemství. Tajemství tak temné a děsivé, že spustí lavinu nebezpečí a strachu. A smyčka nenávisti se utahuje…




Nora Sandová je novinářkou tak trochu na volné noze. Pod vedením svého šéfredaktora, s přezdívkou Rak, má vesměs volnou ruku při zpracovávání témat pro článek. Po jednom trýznivém zpovídání bývalého učitele ve Rwandě se cítí vyčerpaná, smutná a jediné, co ji pomůže dostat z hlavy kruté vyprávění bezcitného zabíjení nevinných, je návštěva starožitnictví. Vůně starých, omšelých věcí ji naplňuje radostí, a když za výlohou jednoho takového krámku, uvidí starý kufr, je rozhodnuto. Je zamčený, ale jistě ne prázdný. Po otevření zjistí, že je plný fotografií mladých dívek, ale jedna fotografie ji obzvlášť upoutá. Dvě dívky na palubě trajektu jsou jí čímsi povědomé, jakási vzpomínka, zasutá hluboko do podvědomí, jí nedává spát a rozhodne se je vypátrat. Ve chvíli, kdy na kufru objeví jméno známého sériového vraha, uvězněného na doživotí za vraždy mladých dívek, je zcela jasné, že to bude příběh. Netuší, že se svým pátráním zaplete do velmi nebezpečné hry na život a na smrt.


Pokračování recenze najdete zde

2 komentáře:

  1. Na Dívky z trajektu se teprve chystám, tak jsem moc zvědavá. Dávala jsem je před měsícem mamce k narozeninám a až dočtu Hvězdy nám nepřály, chci si ji půjčit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na ně moc těšila. Ale musím říct, že příběh je jiný, než jsem čekala. Tak uvidíte sama :)

      Vymazat