středa 17. srpna 2016

Knižní tipy


Přítelkyně smrti, Bernhard Aichner

Jak daleko byste zašli, abyste pomstili toho, koho milujete?
Brünhilda Blumová doufala, že tajemství, které dávno pohřbila, již nebude muset nikdy odkrýt. Pak ale za podivných okolností zemře její manžel a Blumové se z minuty na minutu zhroutí svět. Brünhilda plánuje pomstu. Především si však klade otázky: Co se doopravdy stalo? Proč musel Mark zemřít? Když najde odpovědi, začne jednat. Nemilosrdně.
Jak toho může být schopná?
Odpověď na to leží v minulosti staré mnoho let...



Střípky ticha, Linda Castillo

Slabaughovi jsou přímo vzorová rodina amišských farmářů, tvrdě pracují, mají čtyři děti a se širokým příbuzenstvem skvěle vycházejí. Idylka skončí, když jedno z jejich dětí přivolá pomoc. Kate Burkholderová, policejní náčelnice z Painters Millu, objeví v nádrži na hnůj chlapcovy rodiče a strýce, všechny mrtvé. Zpočátku vše nasvědčuje tomu, že šlo o nešťastnou nehodu, během pitvy však koroner zjistí, že jedna z obětí utrpěla před smrtí úder do hlavy. Je zřejmé, že došlo k vraždě. Nikdo si nepřeje vypátrat vraha tolik jako Kate, která rovněž vyrůstala v amišské rodině, proto si případ bere poněkud osobně…


Rodinná tajemství, Gina Mayerová

Paříž roku 1900 
Dořino manželství s Gustavem ztroskotalo, její dcera Nanette je naproti tomu poprvé doopravdy zamilovaná. Je ale její vyvolený ten pravý, nebo udělá stejnou chybu jako její matka, která štěstí v lásce nikdy nenašla? 
Když se Nanette dozví o tajuplné kletbě, která po generace tíží její rodinu, začne pátrat. Hledání stop ji zavede do Düsseldorfu, kde její prababička Leonore kdysi bojovala o svou lásku.

4 komentáře:

  1. Jsem zvědavá,co řekneš na Funebračku :) pa Rebélie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad dobrý, jestli jsi četla a líbila se, tak to nebyl krok vedle :)

      Vymazat
  2. Přítelkyně mě taky láká i Rodinná tajemství :) Ostatně i Lindu bych někdy ráda zkusila. Užij si čtení, Jani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, dlouho jsem váhala, není tam žádný mord :) Ale anotace je zajímavá, tak uvidíme. Díky Šári :)

      Vymazat