středa 17. srpna 2016

Neklidný hrob


Než rok a den se schýlil,
slyšel jsem tolikrát:
Kdo nade mnou tu kvílí
a nenechá mě spát?


      Louis Kincaid je soukromé očko, žijící na Floridě, ale zamíří na prosbu svého pěstouna do bývalého bydliště Plymouthu, protože Philip má problém. Jenže ten problém má začátek před třiceti lety a nebude vůbec jednoduché ho vyřešit.

"Šestnáct let jsem chodil přítelkyni na hrob. Přijel jsem i minulý měsíc a našel tu oznámení, že místo je prodané a rodiny můžou požádat o převzetí ostatků. Ale když došlo na převoz těla, zjistilo se, že rakev je plná kamení...."
      

      Philipovu přítelkyni Claudii De Foeovou, před víc jak třiceti lety, nechala její rodina zavřít do psychiatrické léčebny Hidden Lake. Ale ona zmizela. Prohlášena za mrtvou, avšak v hrobě není. 

"Paní doktorko, proč se vrátil? Ten, co zabíjel ženy v Hidden Lake? Proč právě teď? A proč tam znovu vraždí?"
"....protože je tam doma."

      Louis Kincaide se pouští do pátrání, ale jediné, co objeví, je mrtvola. A to čerstvá. Sanatorium není zdaleka tak opuštěné, jak se zdá. Spolu s ním se vydáme po stopách smutných osudů bývalých pacientů. Prozkoumáme tajné tunely pod budovami léčebny, pročteme chorobopisy mentálně chorých lidí. Projdeme se prázdnými pokoji a uslyšíme zoufalý křik ztracených a dávno mrtvých duší. A budeme pátrat po vrahovi, který jako jediný zde zůstal a dál páchá zvrácené zlo. Po vrahovi, který je sice hluboko pod úrovní inteligence, ale je zde doma, zatímco my jsme pouze nevítanými vetřelci.




      Tak tohle je přesně ona! Knížka, kterou milovníci dobré detektivky prostě přečtou na jeden zátah - tedy pokud nemají práci a děti :) A kdo má živou představivost, bude mu běhat mráz po zádech. Je to kombinace starého příběhu bez konce a nových činů, které ale mají kořeny hluboko v minulosti. 


Kniha: Neklidný hrob
Autor: P.J. Parrish
Vydal: Brána
Stran: 288





2 komentáře:

  1. Tak tato knížka i autor jsou pro mě úplně neznámé...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš ráda detektivky, kde se pátrá v minulosti, tak tahle je ta pravá. Je fakt výborná!

      Vymazat