středa 10. srpna 2016

Všude kolem černý les



Psychologický thriller Všude kolem černý les je prvotina vycházející hvězdy krimi Ruth Ware.
Leonora je zklamaná, osamělá spisovatelka a i když netuší, proč zrovna ona od bývalé kamarádky dostala pozvání, na víkend přece jen odjede. Raději to tedy neměla dělat. První šok přichází, když se dozví, že si Clare bere jejího bývalého přítele ze studijních let, Jamese, se kterým se nerozešla zrovna v dobrém. Ale proč se vlastně rozešli, o tom zarytě mlčí. Je to tajemství, které ji posledních deset let ničí.
Že to není večírek právě povedený je jasné hned po příjezdu. Velení se ujímá hysterická Flo, blízká přítelkyně nevěsty kterou je, mírně řečeno, trochu posedlá.
A pak přichází osudná noc. Zdá se, že se do domu někdo vloupal a všichni jsou vyrušeni ze spánku. Na scéně se objevuje brokovnice, údajně nabitá slepými náboji a padne výstřel. A vetřelec umírá...
Leonora leží v nemocnici, před pokojem hlídá policejní ochranka a ona si nevzpomíná. Stává se hlavní podezřelou a začíná jít o čas. Z nemocnice utíká zpět do skleněného paláce ve snaze si vzpomenout. Setkává se s vrahem, staré křivdy vyplují na povrch a rozuzlení mi tedy vzalo vítr z plachet, protože jsem ho opravdu nečekala. A žádný happy end není.

Za mně je to velmi zdařilý thriller, nad kterým taky musíte trochu zapojit své mozkové závity, aby jste na konci zjistili, že se vlastně velmi pletete.

Žádné komentáře:

Okomentovat