pondělí 29. srpna 2016

Recenzáky z Moby



Dorazily recenzní výtisky z nakladatelství Moba a už se moc těším na čtení, myslím, že stojí za to!



Kniha: Stvůry
Autor: Luděk Kubát
     
      Výtvarník Ctirad Karafiát žije poklidným životem se svou dcerou. Zlom ve Ctiradově životě nastane v okamžiku, kdy ho navštíví kriminalistka, která vyšetřuje smrt mladé ženy.
Způsob jejího usmrcení se totiž nápadně podobá brutální vraždě výtvarníkovy manželky spáchané před více než dvaceti lety.
Ctirad nedbá na důrazné varování členů vyšetřovacího týmu, zapojí se do pátrání a sblíží se tak s kriminalistkou, která ho nakonec musí kvůli jeho nevšedním zásahům do vyšetřování bránit nejen před zločinci, ale i před svým kolegou.



Kniha: Sklep
Autor: Artur Janoušek

      Vazební věznice. Rozhovor dvou mužů - vraha a novináře. Vrah líčí, jak mu kdosi unesl dítě a zabil ho, on únosce následně vypátral a pomstil se. Realita je však jiná - smrt syna zavinil při autonehodě on sám, nedokázal se s tím vyrovnat a jeho podvědomí vyrobilo alternativní verzi. Ale poté skutečně vraždil a nikomu není jasné proč. Novinář najatý policií proto sepisuje Klimešovu verzi. Jeho vyprávění pak psychologové analyzují, aby v něm našli okamžiky, kdy se Klimešova realita střetává se skutečností. Na základě toho chtějí zjistit, co se skutečně stalo.

Žádné komentáře:

Okomentovat