čtvrtek 8. září 2016

Její život v očích panenky


Barbara je mladá žena bez sebevědomí, která žije se svou slepou matkou ve špatně větraném bytě. Pracuje jako kosmetička a je neustále terčem posměchu svých kolegyň.

Marc je neurvalý, nepříjemný, sobecký policista po vážné autonehodě, při níž zemřela jeho žena.

Ač se to zdá neuvěřitelné, je otázkou času, kdy se cesty těch dvou protnou.



Barbara ráda sbírá porcelánové panenky a ráda si s nimi i povídá. Problém je v tom, že slyší jejich odpovědi a má pocit, že ji radí, co má udělat. A vůbec se nepozastavuje nad tím, že ty rady nejsou zrovna zákonné a můžou ji velmi brzy přivést do maléru. Ale není se co divit, když jí zvedají sebevědomí, které pod nadvládou invalidní matky trpí. 
Velmi brzy se začínají objevovat muži s vypíchnutýma očima a odtud je to jen krůček k tomu, aby pachatel změnil styl a zašel dál, až k vraždě.
Marc, hrající ve svém soukromí ruskou ruletu, nespokojený se svým prázdným životem, se chopí příležitosti a pátrá po tajemné ženě, vcházející do hotelu s jasným plánem. Nepočítá však s citovým vzplanutím, které velmi záhy bude muset odložit a uvěřit strašné pravdě.


Kniha Její život v očích panenky je jiná. Autorka píše stylem, s kterým jsem se asi ještě nesetkala, ale knize to neubírá na čtivosti. Nenudila jsem se ani chvilku, jen jsem si musela zvyknout, že akční a zajímavé pasáže jsou proloženy těmi méně zajímavými, ale bez nich by kniha nedávala smysl.
Autorka v sobě rozhodně nezapře studia psychologie a skvělou znalost lidské psychiky.
Vydržte do samotného konce, protože ten je tedy bravurní. Neměla jsem tušení, jaké hrůzy se dočkám na posledních stránkách a musím uznat, že mě mrazilo v zádech! 

Za recenzní výtisk patří mé díky Knihám Dobrovský.

Kniha:      Její život v očích panenky
Autor:      Ingrid Desjoursová
Stran:      288
Vydal:      HOST
V roce:     2016

3 komentáře:

  1. Působí to dost děsivě, jak dle recenze, tak i podle obálky :-) To asi nebude to pravé pro mě, ale námět vypadá zajímavě :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vypadá zajímavě, zaujala mě hned i obálkou :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ze začátku jsem z ní byla trochu rozpačitá, ale pak to vzalo takový spád, že jsem nestačila zírat :) Takže já doporučuji!

    OdpovědětVymazat