středa 7. září 2016

Novinky co zaujaly - září 2016


Dotisk skvělé knížky od oblíbené Kate Mortonové a myslím, že se mi bude vyjímat v knihovně dokonale :)



Když Grace ve čtrnácti letech poprvé vchází do impozantního šlechtického sídla Riverton, netuší, že její život se v příštích několika málo letech obrátí naruby. Rozlehlý dům ukrývá záhady předchozích generací. Spletité předivo vztahů mezi panstvem a služebnictvem i napětí mezi jednotlivými členy šlechtické rodiny vytváří barvitou mozaiku osudů, které ožívají v Graceiných vzpomínkách. Její příběh, nerozlučně spjatý s životem nadané okouzlující Hannah, dědičky rivertonského panství, se odehrává na pozadí převratných bouřlivých časů po první světové válce. Jen Grace ví, jaké tajemství si její matka vzala s sebou do hrobu, jen ona byla svědkem tragédie, která se roku 1924 odehrála na břehu rivertonského jezera.


Staré tajemství, nalezený deník....Tohle by se i Verči líbilo :)




Izzy je sedmnáct a je poloviční sirotek. Žije u pěstounů a okolnosti smrti jejího otce jsou víc než tragické. Nešťastná dívka najde vítané vytržení, když v místním zrušeném psychiatrickém sanatoriu najde starý deník. Objeví v něm okno do své vlastní minulosti. Claře Cartwrightové bylo v roce 1929 právě osmnáct let. Zmítá se mezi autoritativními rodiči a láskou k italskému přistěhovalci. Když odmítne vnuceného ženicha, nechá ji otec zavřít do soukromého útulku pro duševně choré I když se Izzy musí porvat s potížemi spjatými s novým životním začátkem, Clařin příběh ji stále poutá k dávné minulosti. Pokud Clara opravdu nebyla duševně nemocná, může to nějak objasnit i Izzyino trauma? Pátrání po Clařině osudu přiměje Izzy přehodnotit vlastní životní rozhodnutí s šokujícími důsledky.

Historické krimi, proč ne?



Do Yorku dorazila zima a s ní i hrozba čarodějnictví. Místní ženy a děti kosí tajemná nemoc a porodní bába Bridget Hodgsonová se proti své vůli nechá zatáhnout do honu na čarodějnice, který rozpoutají puritánští představitelé města, aby domnělého nadpřirozeného viníka veškerých nepříjemností dopadli. Hon se nezastaví před nikým a ničím. V hledáčku lovců se brzy ocitne i samotná Bridget, která se pokouší jejich fanatické běsnění umírnit. Navíc, ne všechna úmrtí, k nimž tou dobou v Yorku dochází, má na svědomí pouze nemoc. Podaří se Bridget a její pomocnici Martě vyváznout a odhalit vraha?

A nová Sandra Brown si najde své čtenáře určitě

Emory Charbonneauová, dětská lékařka a maratonská běžkyně, zmizí na horské stezce v Severní Karolíně. Vydala se tam na trénink, ale také si chtěla uspořádat myšlenky a uvážit, zda má smysl udržovat manželství, které se rozpadá. Než policie začne po pohřešované pátrat, stopa dávno vychladla a horskou divočinu sevřela mlha a sněžení. Policie má podezření, že za zmizením Emory vězí právě její manžel. Strhující příběh, v němž nic není tak, jak se jeví, je nabitý nečekanými zvraty a prostoupený vášnivými emocemi. Vyprávění o lásce, zradě a volbě, kterou musí člověk učinit, aby přežil.




4 komentáře:

  1. Yop :-) první dvě vypadají pro mě skvěle :-) Chtělo by to dovolenou na čtení :))) *Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Skryté zlo...jojo :)

    OdpovědětVymazat
  3. První dvě mám taky v merku :)

    OdpovědětVymazat
  4. No a já, jako tradičně, chci všechny :D

    OdpovědětVymazat