sobota 3. září 2016

Sklep



Příběh začíná vyprávěním uvězněného Martina Klimeše o své pomstě zloduchům, kteří mu unesli a následně zavraždili jeho syna. Mohli bychom k němu cítit sympatie, vždyť přece jen pomstil smrt nejbližšího. Jenže pravda je úplně jiná. Žádný únos se nikdy nekonal a policie, v čele s Danielem Kraftem, nedokážou rozlousknout, proč Klimeš chladnokrevně zabíjel. Smrt syna totiž zavinil svou nepozorností na silnici on sám.



Uvězněný Klimeš žije ve svém vlastním světě a jeho, smutkem obestřený, mozek si vsugeroval myšlenku, že za smrtí jeho syna je někdo jiný a on sám se pasuje pouze do jakéhosi spravedlivého mstitele. Vše zní velice věrohodně, sám tomu naprosto věří a zdá se, že zjistit pravdu se nikdy nepodaří. Ale policista Daniel Kraft jde do hloubky jeho vyprávění a naráží na spoustu skutečností, které mu nedávají spát. Skutečností, které sahají vysoko do policejních špiček, luxusních nevěstinců a zločineckého podsvětí. Vše začíná dávat jasné obrysy zmizením jisté Kristýny a samotnému Kraftovi začíná jít o život. Zjišťuje, že přátelé nejsou tím, za koho je má a že moc peněz a nadřazenosti je silná motivace.


Kniha Sklep se řadí do edice Původní česká detektivka a u mě zaujala v hodnocení velmi vysoké místo. Nemá onu pověstnou nálepku Edice světový bestseler, ale klidně by mohla. Protože příběh je neuvěřitelně propracovaný do nejmenších detailů. A zápletka je mistrovská. Já osobně jsem nadšená a s klidným svědomím ji doporučím všem, kteří mají rádi kvalitní krimi.

Mé velké díky patří Nakladatelství MOBA za recenzní výtisk.

Kniha:     Sklep
Autor:     Artur Janoušek
Stran:      384
Vydání:   2016


6 komentářů:

  1. Monika4/9/16

    Píšu si do Seznamu přání pro Ježíška ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Výborná volba :) Tahle detektivka je opravdu dobrá!

    OdpovědětVymazat
  3. Ty fotky jsou úžasný jako! Tleskám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Taky jsem se musela kvůli nim prodírat harampádím :D

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat