pondělí 5. září 2016

Stvůry


Před víc než dvaceti lety přišla o život velmi krutým způsobem mladá žena, matka malé dcery Romana. Obětí strašného zločinu byl i její manžel Ctirad, ale přežil. Přežil, aby se mu o pár let jeho noční můra znovu připomněla.



Ctirad Karafiát je malíř, žijící, po smrti ženy jen s dcerou Lucií, docela poklidným životem. Dokud mu nezaklepe na dveře velmi pohledná policistka Šárka, vyšetřující podivnou vraždu, nápadně se podobající vraždě jeho ženy před mnoha lety. Shodou náhod je Šárka dcerou policisty, vyšetřující smrt Romany a má pro něj nové, zcela zásadní informace. Ctirad se zaplétá do vyšetřování a nejen do něj. Zaplétá se i s krásnou policistkou a to mu dovolí nahlédnout na probíhající případ přímo od zdroje. Jenže kolem něj začíná obcházet smrt, jeho přítel za podivných okolností umírá a smyčka se stahuje.


Ctirad Karafiát je tak trochu proutník. Modelky pro své obrazy rád plácá po zadnici a při pohledu na koketující policistku se mu doslova zapálí lýtka. Policistka Šárka mi přijde bez kapky sebevědomí, když se začervená při pouhém pohledu stárnoucího muže. Jejich počínající vztah je sředobodem příběhu, až se místy zdá, že samotné vraždy jsou vedlejší. 
Detektivku bych zařadila mezi oddechovou četbu. Moc si u ní nezapřemýšlíte, ale odpočinete. Závěr je trochu akčnější, zápletka najednou dává jiný rozměr. 
Pokud jste fanoušky klidných detektivních příběhů, je tahle pro vás ta pravá.

Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství MOBA

Kniha:    Stvůry
Autor:    Luděk Kubát
Stran:    232
Vydal:    Nakladatelství MOBA
V roce:   2016


Žádné komentáře:

Okomentovat