pondělí 5. září 2016

Z cestovatelského deníčku





 Cestujeme každý rok a jsme typičtí turisté - jedině all inclusive. Na paštiky a zavařené vepřové nás neužije. Asi jsme rozmazlení, ale proč si jednou za rok pořádně neužít. Pravdou je, že když dojde při snídani máslo, typický český turista z toho udělá aféru srovnatelnou jedině s aférou Watergate. Došlo máslo? No to snad ne :)
  Vybíráme si hotely, které jsou klubové, což znamená animační tým jisté nejmenované cestovní kanceláře. Je to náhodou super, možnost odložit vaše dítě do dětského koutku a nachytat bronz naprosto v klidu, je k nezaplacení. Ovšem, animační tým přináší i jisté nevýhody. A pokud je animační tým ještě navíc neodbytný, máte po klidu :)



  To si tak jednou ráno lehnu spokojeně na lehátko, namažu se dvacítkou, slastně povzdechnu a oddám se slastnému nic. A přichází animátoři s reprobednou, mikrofonem a lákají nás k aktivitám. Sportovním! Nechápu, proč si mysleli, že potřebuji pohyb, ale dobrá tedy, jdu na ten jejich aqua aerobic, co na tom může být těžkého. Hodně, věřte mi! To, co jsem musela dělat ve vodě, mi okamžitě způsobilo svalovou horečku a doživotní odpor k této aktivitě. A animátor se u toho ještě usmívá. Nepochopím :)


 Můj manžel se nerad opaluje a nerad dělá to nic. Takže mě tahá za ruku, ať jdu taky hrát šipky. No dobře, to ještě snesu, půjdu. Nutno podotknout, nebyla jsem v tom házení zas tak špatná, párkrát jsem trefila terč...Ale nevyhrála jsem, jak taky, když konkurence byla pro hru zapálená víc.
  Po šipkách opět uléhám na lehátko a dělám, že spím, když k nám opět míří týpci v pestrobarevných kalhotách a tentokrát jde o lukostřelbu. Nemusím se ani dívat na manžela, je mi jasné, že jde a totéž očekává i ode mně. Pro pána Jána, dobře, vstávám a jdu. Šlo mi to báječně! Netrefila jsem se ani jednou :) Lidi zlatí, to ale fakt není žádná sranda, ten šíp si vyloženě dělá co chce!
  Po obědě, nacpaná k prasknutí, jdu na lehátko, na hlavě mám klobouk, na očích sluneční brýle a v ruce knihu, aby snad nikdo neměl pocit, že se nudím. Chachááá, neuvěřitelné! Nevím, jak se to mohlo stát, ale najednou jsem v bazénu s jakousi šílenou zelenou čepičkou na hlavě a prý jsem členem týmu vodního póla. Nuže dobrá, nejsem sice nijak zdatný plavec, ale nemůže to být zas tak složité. Vrhám se do vody...a tohle jsem vlastně dělala celý zápas - vrhala jsem se. Polykala jsem litry vody, balon si mě neoblíbil a pořád vyhledával má citlivá místa na těle. Jeden velmi soutěživý polák mě málem utopil, od dalšího šílence jsem schytala kopačku do stehna. No co dodat. Byla jsem naprosto vyřízená, celé tělo jsem měla rudé od ran míčem, v nose i uších mi šplouchalo. Jsem si naprosto jistá, že vodní pólo nebude mým oblíbeným rekreačním sportem.
  Večer jsem seděla s rodinou u baru a zatímco oni byli stále plní energie a házeli kolem úsměvy, já byla na pokraji sil, sotva jsem donesla skleničku k ústům, jak se mi únavou třásla ruka a slibovala jsem si, že další den už se tedy rozhodně k žádné aktivitě přemluvit nenechám. No, co myslíte?





7 komentářů:

  1. Monika6/9/16

    Hm, příště si před ulehnutím zavěs na palec cedulku "Nerušit, čtu!", v horším případě ji můžeš použít k selekci gramotných od negramotů ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po těch letech, co znám animátory, jsem si naprosto jistá, že tato cedulka je naprosto zbytečná :) Když loví, tak loví :)

      Vymazat
  2. Anonymní6/9/16

    Měla by ses začít pídit po tom, odkud se animátoři-aligátoři rekrutují. Mám podezření, že pracují pro pracovní agenturu Adrenaline Job, která pro své zaměstanance každý měsíc pořádá soutěž "Chyť si svého turistu". Za blondýnu s knížkou je dvojnásobek bodů :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla tohle podezření už dávno :D Chystám se do další sezóny s jiným přístupem-JÁ udolám animátory :D

      Vymazat
  3. No tak u mě by žádný animátor nepochodil :)))) Jinak Jani, s Verunkou jste mě na to Řecko tak nalákaly, že bych ráda, abychom tam příští léto vyrazily :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vyrazili*... my všichni... celá rodina :))) proč se nedají komenty upravovat? To mě štve :))

      Vymazat
  4. Pochodil :D Oni jsou velmi urputní :) Já se vždycky všemu bráním, ale je to sranda a užiješ si tu dovolenou i trochu jinak :) Jinak jsem ráda, že jsme tě nahlodaly, Řecko je krásná země plná skvělých lidí :)

    OdpovědětVymazat