středa 19. října 2016

Dětská výhra z Dobrovský

 I Knihy na cestách soutěží, ne že ne :)
A Největší radost z výhry má malá blogerka Hančí :D
Mrkněte, myslím, že to jsou zároveň super tipy na Knižíška :)




Obr Dobr 


Malá osiřelá holčička, která žije v Londýně, se jedné noci probudí a uvidí něco, co by vlastně vůbec vidět neměla. Jeden moc a moc hodný obr se krade nocí a plní hlavy spících dětí samými krásnými sny. Protože ho ale nikdo nesmí poznat, vezme holčičku s sebou do své jeskyně v zemi obrů. Tam teprve začnou ta správná dobrodružství!


Karlík a továrna na čokoládu


Karlík žije ve městě, kde stojí slavná Wonkova továrna na čokoládu. Chlapec si však čokolády moc neužije, protože jeho rodina je velice chudá. Jednoho dne se na něj ale usměje štěstí a on má možnost, spolu s dalšími čtyřmi dětmi a jejich doprovodem a svým dědečkem, navštívit proslulou továrnu na sladkosti. Sám pan Willy Wonka je provede mnoha zajímavými sály, v nichž se vyrábí ty nejúžasnější, nejsladší, nejoriginálnější dobroty. Ukáže jim, jak se mísí čokoláda vodopádem, předvede jim žvýkačkový automat, televizní čokoládu i cvičené veverky, které louskají ořechy tak, jak to nikdo jiný neumí. Největší překvapení však na Karlíka čeká na závěr celé exkurze.

Fantastický pan Lišák

Již klasický příběh o prohnaném panu Lišákovi a jeho rodině, kterého se tři zlí venkované snaží mermomocí vyrýt rypadly z jeho doupěte a který se jim za pomoci dalších zvířecích kamarádů dostane na kobylku, vyšel po celém světě v mnoha vydáních a posloužil jako námět k animovanému filmu. Vypravěčské umění Roalda Dahla, jeho jemná ironie a cit pro detail, jistě potěší všechny jeho příznivce.


Jakub a obří broskev

Roald Dahl není jen světoznámým autorem próz pro dospělé, ale také jedním z nejoriginálnějších autorů knih pro děti. Po úspěšné knížce Karlík a továrna na čokoládu vydává nakladatelství Academia další jeho pohádkový příběh Jakub a velikánská broskev. Vyprávění o dobrodružstvích, která zažije malý opuštěný chlapec a jeho neobyčejní přátelé díky zázračné obří broskvi, je tak nabité fantazií a humorem, že je ocení čtenáři od šesti do sta let.

3 komentáře: