pondělí 31. října 2016

Recenzáčky od KNIHY DOBROVSKÝ a nakladatelství OMEGA



Po týdenní pauze díky pobytu v Římě (můžete se těšit na fotky :-) ) se hlásím s článkem o nových přírůstcích. Ve čtvrtek mi dorazily recenzáčky od všech nakladatelství a prodejců, se kterými spolupracuji najednou, takže toho bude víc. Prozatím tyto dvě krásky. Sůl moře od Knih Dobrovský, na kterou jsem čekala hodně dlouho :-) Ruta Sepetys je prostě skvělá. A Psycho Sanatorium od nakladatelství Omega. Na Sanatorium se hned dnes večer vrhnu (jestli po dlouhé cestě neusnu :-) ) .
 
A teď už se pojďme podívat na anotace:
 

Sůl moře - Ruta Sepetys
 
V roce 1945 se druhá světová válka chýlila ke svému konci a poblíž Východního Pruska se tisíce uprchlíků vydalo na pouť za svobodou a většina z nich měla co skrývat. Mezi nimi i Joana, Emilia a Florian, jejichž cesty se zkřížily na lodi, která slibovala spásu. Jmenovala se Wilhelm Gustloff. Donuceni okolnostmi drží při sobě, ale když se svoboda zdá na dosah, udeří tragédie. V tu chvíli je naprosto jedno, které jste národnosti a kultury či jaký je váš společenský status. Všech deset tisíc lidí na palubě bojuje za jedinou věc: chtějí přežít.

Autorka knihy V šedých tónech se vrací do dob druhé světové války se svým novým románem, jenž vrhá světlo na jednu z nejhorších – přesto téměř neznámých – válečných tragédií.

 
 

 
Psycho: Sanatorium - Chet Williamson
 
Román Psycho Roberta Blocha byl poprvé vydán v roce 1959 a okamžitě se stal hitem, což jen o rok později vedlo k natočení filmu, který přinesl děsivý příběh Normana Batese do povědomí veřejnosti, který ještě umocnila TV série Motel. Trvalo dalších 23 let, než Bloch napsal další román Psycho, ze kterého zjistíme, že Norman byl po celou tu dobu v ústavu pro duševně nemocné. V tomto pokračování Norman ze sanatoria uprchne a v Hollywoodu rozjede smrtící mejdan..

Ale co se v onom sanatoriu přihodilo během těch dvou desetiletí? To ještě nikdo nezažil...

Píše se rok 1960 a Norman Bates je ve státní nemocnici pro duševně nemocné zločince v péči doktora Felixe Reeda, který se ho snaží dostat z jeho katatonických stavů.

Ale Norman a Dr. Reed jsou neustále obtěžováni ostatními pacienty i zaměstnanci, kteří si myslí, že toto sanatorium je daleko spíše vězení než místo určené k uzdravování nemocných, Přispívá k tomu i samotná budova, kdysi soukromá léčebna, o které se tvrdí, že je strašidelná. Na scéně se objevuje Normanovo dvojče Robert Newman, jehož mozek byl ihned po narození jeho ošetřujícím lékařem prohlášen za poškozený. Jak Robert a Norman vyrůstali, Norman zjišťuje, že temno Robertovo je ještě hlubší než to, které na Normana číhá venku ve městě.

Vraždy na sebe nenechají dlouho čekat a šokující řetěz událostí nás vtáhne ještě hlouběji do vyšinutého šílenství uvnitř Psycho-Sanatoria.

 
*Veru

3 komentáře:

  1. Sůl moře se ti bude líbit a Psycho akorát čtu, zatím jsem bez názoru, tak uvidíme. Užij si čtení:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Sůl moře mám políčeno a na Psycho jsem zvědavá na recenzi... jak u tebe Veru, tak i u Míši :)) Jednu jsem už četla a moc ovací v ní nebylo, jak jsem zvědavá na další názory :) Hezké čtení, Veru :)

    OdpovědětVymazat
  3. Holky moc děkuju :-) Psycho jsem začala včera pár stránek a zatím dobrý :-) A Sůl moře - tak na tu se těším už dlouho, to víte, a vím už teď že se mi bude moc líbit :)

    OdpovědětVymazat