pondělí 17. října 2016

Recenzní nadílka


Recenzní výtisk od Knihkupectví Dobrovský rozehrál mé citlivé já :)
Vím, že nezklame, Kate Mortonová umí :)





Anotace:
Když Grace ve čtrnácti letech poprvé vchází do impozantního šlechtického sídla Riverton, netuší, že její život se v příštích několika málo letech obrátí naruby. Rozlehlý dům, v němž jako čerstvá služka nastupuje do služby, ukrývá záhady předchozích generací, které tudy prošly v minulém století. Spletité předivo vztahů mezi panstvem a služebnictvem, tradiční šlechtou a novodobými zbohatlíky i napětí mezi jednotlivými členy šlechtické rodiny vytváří barvitou mozaiku osudů, které ožívají v Graceiných vzpomínkách. Její příběh, nerozlučně spjatý s životem nadané okouzlující Hannah, dědičky Rivertonského panství, se odehrává na pozadí převratných bouřlivých časů po první světové válce, kdy světem otřásala společenská revoluce a rodila se nová, moderní společnost. Jen Grace ví, jaké tajemství si její matka vzala s sebou do hrobu, jen ona byla svědkem tragédie, která se roku 1924 odehrála na břehu Rivertonského jezera a znamenala zánik starobylého rodu.



A díky recenznímu e-booku od  Nakladatelství Host se zase vrátím do zajetých kolejí a začtu se do detektivky :)


Anotace:

O velikonočních svátcích je surově zavražděna rodina se dvěma malými chlapci. Sebastian Bergman a jeho tým zjistí, že u tragédie byl nejspíš svědek. Je jím desetiletá Nicole, která v tu dobu byla u svých bratranců na návštěvě. Policisté předpokládají, že se schovává v lese. Dívka je nezvěstná tři dny a její šance na přežití v divočině jsou malé. Policie se proto rozhodne požádat o pomoc veřejnost, přestože tím může vraha na svědkyni upozornit.

Bergmanovi se podaří děvče vystopovat a vznikne mezi nimi zvláštní pouto. Nicole je však hluboce traumatizovaná a nemluví, jen kreslí obrázky. Sebastian Bergman s ní začne pracovat a zjišťuje, že mu čím dál víc připomíná jeho vlastní dceru, o kterou přišel. Dokáže dívku před vrahem ochránit?

*Jana*

1 komentář: