pondělí 3. října 2016

Vdova


V předsíni Dawn Elliotové stojí malé červené holínky. Její dcerka Bella si je vybrala před dvěma týdny a ještě je neměla na nohou....

Temný psychologický román Vdova vyletěl v žebříčku čtenosti jako raketa.  Mnozí ho přirovnávají ke knihám Zmizelá či Dívka ve vlaku. Jsou si podobné možná stylem psaní, ale Vdova je jiná. Vtáhne vás do děje a vy přestanete dýchat, protože vám po kouskách začne odkrývat osud malého děvčátka, z kterého mrazí.



Kniha je vyprávěna několika osobami a v několika časových rovinách. Ale tou hlavní vypravěčkou je Jean Taylorová, vdova po Glenu Taylorovi, obviněnému z únosu a vraždy malé Belly, přestože tělo se nikdy nenašlo.
Tichá, ustrašená Jean. Manželka despoty, která pomalu ani neví, co je to internet a počítač, který si Glen pořídil, aby tam prováděl ty svoje "nesmysly" jak tomu ona říká. 
Ovšem až do doby, kdy se začne pohřešovat dvouleté děvčátko a jejího Glena policie obviní a uvězní. Začne odkrývat temnou stránku svého manžela a najednou je vše jinak. Její klidný a jednotvárný život je pod drobnohledem médií, novináři a televizní štáby táboří před domem a telefon neustále zvoní. Byl by toho schopen? Její hodný, trpělivý, milující Glen, mohl by unést dítě a někam ho před světem i před ní schovat? Nebo ho snad i zabít! Vždyť on ví, co pro ni děti znamenají a jak moc po nich touží. Nebo snad Glenova touha byla silnější, ale jinak, s nádechem zvrácenosti?
Detektiv Bob Sparkes ani po letech neztrácí naději a dál pátrá na vlastní pěst. A nic na tom nezmění ani vrahova nečekaná nehoda, při níž zemře, neboť tuší, že vdova Jean ví víc, než vypověděla. 


Nenechte se zmást. Fiona Barton si s námi pěkně hraje a udržuje nás v nevědomosti opravdu do poslední stránky. Čtěte mezi řádky a zapojte představivost. Zjistíte, že skryté touhy a nenaplněné sny vás můžou zničit a připravit vás o vše. A jedna rada - nesvěřujte se příliš v chatovacích místnostech. Nikdy nevíte, kdo poslouchá.....

Otočila jsem se a zašeptala: "Sbohem, broučku", a vykročili jsme směrem k modrým majáčkům blikajícím mezi stromy.

Za recenzní výtisk patří můj velký dík Nakladatelství DOMINO.


Kniha:      Vdova
Autor:      Fiona Barton
Stran:       376
Vydal:      Domino
V roce:     2016


6 komentářů:

  1. Hmm, vzbudila jsi moji zvědavost :) knihu si píšu na seznam.

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem ráda, opravdu stojí za přečtení!

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tahle kniha jde rozhodně na můj ooobr seznam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Patří tam právem, tobě by se určitě líbila :)

      Vymazat
  4. Dnes se do ní plánuji pustit a mám velká očekávání! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já doufám, že nezklame, já osobně jsem tedy byla nadšená :) Tak hezké čtení přeji :)

    OdpovědětVymazat