sobota 7. ledna 2017

Mrazivý leden, s knihou za kamna vlezem :)

S lednovými novinkami se doslova roztrhl pytel, takže chápete, že Knihy na cestách nesmí být pozadu 😊
Ale my na to jdeme fikaně, jdeme napříč proudem a posuneme se klidně i do dalších měsíců. Co kdyby nám něco uniklo 😄

Jako první představuji thriller, který vychází v únoru a určitě stojí za zmínku.


KAŽDOU NOC JE ZABITA JEDNA RODINA. V liverpoolských ulicích řádí sněhová bouře – a v místních domech masový vrah. Likviduje všechny, rodiče, prarodiče, děti, a jejich zohavená těla pak ukládá na zem do podivných obrazců. Nikdo ze sousedů nic nezaslechl. S následujícím soumrakem se brutální zločin opakuje. KAŽDÝ DEN SE JE POKOUŠÍ ZACHRÁNIT. Inspektorka Eva Clayová je bezradná. Kdo by riskoval dopadení a zdržoval se dokonalým aranžováním obětí? Hlavou jí proběhne vzpomínka, ukrytá hluboko v mysli. Ta preciznost. Ta posedlost. Pocity a předtuchy jí ale pachatele chytit nepomohou. Další noc se blíží. A KAŽDÝM OKAMŽIKEM UBÍHÁ ČAS…

Woodovou jsem kdysi hodně četla, vlastně patřila k mým velmi oblíbeným autorkám, tak proč jí znovu nedat šanci.


Píše se rok 1920 a dvacetiletá Elizabeth Van Lindenová se stejně jako její vrstevníci pokouší co nejrychleji se vymanit z konvencí, na kterých lpí generace jejích rodičů a které po válce už nemohou platit. Svobodný život se vydá hledat s milovaným mužem do jihozápadní Kalifornie, kde pořád ještě na odvážlivce a dobrodruhy čekají skvělé příležitosti. Brzy zjistí, že si vzala člověka, kterého vůbec nezná, sobeckého, bezohledného a s násilnickými sklony. Ale nevzdá se, snaží se najít smysl života v práci pro místní bílou i indiánskou komunitu a přitom tajně sní o nové lásce. Dosáhne štěstí, jež si zaslouží?

Novinka z dílny Mystery Press, která rozhodně bude stát za to, protože poslední dobou vydávají pecky 😊


Je tomu už osmnáct let, co se z lesa vynořil Chris Jacobs. Jediný ze školního autobusu plného dětí, které byly uneseny neznámo kam. Vyhublý, zmrzačený, bez vzpomínek na to, co se stalo. Když se nyní najde masový hrob jeho spolužáků, jeden mezi nimi chybí – bratr reportéra Michaela Brodyho. Zoufalý novinář má jedinou možnost, jak odhalit pravdu: nalézt Chrise Jacobse, o němž ale nikdo netuší, kde by mohl být. Neví to ani Chrisova sestra Jamie, která se rozhodne Brodymu v pátrání pomoci. Po Chrisových stopách se však nevydávají jen oni – odhalení pohřbených těl přiměje vraha, aby se i po tolika letech zbavil posledního žijícího svědka svého hrůzného činu… Dokážou Michael a Jamie nalézt Chrise a přiznat jeden druhému, co k sobě cítí, dřív než bude pozdě?
Moc nevěřím těmto zlatým nálepkám, ale podle anotace....no, uvidíme 😊


Je to už deset let, co beze stopy zmizela čtrnáctiletá dcera senátora Lombarda. Případ nikdy nebyl vyřešen. Když však Gibson Vaughn, bývalý mariňák a mimořádně schopný hacker, dostane fotografii, na níž je Suzanne, jeho nejlepší kamarádka z dětství, zachycena v době, kdy už se pohřešovala, pouští se do vlastního pátrání. Jenomže podle všeho není jediný, kdo se o osud ztraceného děvčete začne znovu zajímat… Vynikající, akcí nabitý politický thriller!
Tahle je jistota zdařilé krimi, to jsem si jista.


Objevte a vychutnejte si první napínavý příběh soudní patoložky Kay Sacrpettové od pozdější celosvětové bestselleristky Patricie Cornwellové, která už více než čtvrt století kraluje žánru forenzního thrilleru. Virginskou metropoli Richmondu paralyzuje strach – třikrát za sebou, vždy v noci z pátku na sobotu, někdo uškrtil tři ženy, a to v jejich vlastních postelích. Zdá se, že oběti nic nespojuje, vodítka k dopadení sexuálního vraha by snad mohly přinést pitvy. Ještě než se do nich Kay Scarpettová, místní hlavní soudní lékařka, pustí, přichází špatná zpráva: našla se další zavražděná. Času je málo, a klidu na práci ještě méně – Kay má podezření, že ji někdo sabotuje, a to i za cenu zmaření vyšetřování. Pokud bude váhat, mohla by se navíc stát další obětí…
A tuto autorku snad nemusím představovat! Báječná, čtivá, oblíbená Lisa Jackson s novou knihou určitě nezklame.


Sleduje, jak se do vody pozvolna noří tělo té, kterou kdysi miloval. Už nikdy nebude tak krásná jako dřív, ale jemu to nevadí. Vzal si od ní totiž něco na památku. Není to ani tak suvenýr, jako spíše trofej. Protože trofeje patří vítězům. A on se bezpochyby cítí jako vítěz.
Policistky Alvarezová a Pescoliová se obtížně sžívají s novým velitelem, v celém oddělení vražd panuje naprostý chaos. A do toho všeho přijde zpráva o nálezu mrtvého těla, kterému chybí prst. Alvarezová doufá, že zohyzdění oběti je výraz vrahovy zášti vůči mrtvé, nikoli známkou jeho šílenství. Doufá nadarmo, protože záhy je nalezeno další tělo.
Vyšetřování brzy začne ukazovat na konkrétního podezřelého, ale s každým objeveným důkazem sílí v Pescoliové tísnivý pocit, že za tímto případem se skrývá mnohem víc, než se na první pohled jeví. Tento vrah přišel do Medvědího brodu proto, aby dokonal pomstu, kterou naplánoval už před lety. Kdo ještě si podle něj zasluhuje zemřít?

Dobře tedy 😃 Ačkoliv jsem naprosto neromanticky založená, jednu sladší sem přihazuji 😊


Dokázal by ji milovat víc, než nenávidí válku?
Jestli odejde, bude muset zabíjet, nebo bude sám zabit. Jestli zůstane, bude uvězněn a možná odsouzen k trestu smrti. Takto bezútěšné jsou možnosti volby, před kterými stojí talentovaný dramatik Howard Henderson. Nedokáže sdílet nadšení svých vrstevníků pro účast ve válce, nechce bojovat s neviditelným nepřítelem. Ví velice dobře, jak to na frontě chodí, a nechce se na tom sebeméně podílet.
Když poslechne své srdce, bude zostuzena a opovrhována. Když se zachová podle společenských konvencí, bude v osamění odsouzena k bezbřehé nudě. Takovéto možnosti se nabízejí půvabné Vivian Fosterové. Právě se vdává, když vypukne válka, a její doposud odtažitý manžel se v mžiku mění v bojovného vlastence. Vivian zůstává sama na farmě v Derbyshire, bolestně odtržená od společenského života, z něhož se mohla dříve těšit...
Lze v čase běsnící války nalézt krásu? Anebo přátelství Howarda a Vivian představuje jen zoufalý únik z dusivé bezvýchodnosti situace, v níž se oba ocitli? Odejdi do války a už nikdy nepohlédni své lásce do očí. Zachraň svého nepřítele. Anebo jdi k čertu. Správná volba jako by snad ani neexistovala...
Máte vybráno? Seznam doplněn, peněženko, třes se 😊



2 komentáře: