středa 4. ledna 2017

Úlovky z bazárku



 
Jak jsem mezi svátky byla doma a měla klídek, tak byl i čas sledovat knižní bazárek na facebooku. Neustále na mě koukaly výhodné nabídky a já se držela, ale ve čtvrtek už jsem se neudržela. Tyhle krásky mám na seznamu, takže jsem je tam prostě nemohla nechat, že jo :) a Zbožňuju Vánoce si schovám na příští vánoční čas.
 



Zbožňuju Vánoce - Lindsey Kelková
 
Angelu čekají perné svátky. Angela plánuje svou vlastní newyorskou pohádku…* Obrovský vánoční strom* Vaječný koňak* Výstřední britské tradice* Senzační mužský. Jenže Santa přihazuje samá překvápka - nová práce, nečekaná posedlost nejlepší kamarádky Jenny, která touží po dítěti, a odhodlání jejího mužského, že by se měli chovat dospěle a usadit se. Když se na prahu začnou bez pozvání objevovat přátelé (a svádět ji na scestí), s Angelinými veselými Vánocemi to jde z kopce. Tolik ke šťastným svátkům - z něčeho bude nutno slevit…



Šepot vzdálených chvil - Kate Morton
 
Edie Burchillová dostane nečekaný dopis a vydává se do Milderhurst Castle, vznosného, ale chátrajícího sídla, kde žijí neprovdané sestry Blytheovy. S nimi a s jejich stárnoucím otcem zde před padesáti lety během druhé světové války Ediina matka strávila po evakuaci z Londýna část dětství. Starší sestry Blytheovy jsou dvojčata a většinu svého života zasvětily péči o nejmladší sestru Juniper, která se nikdy nevzpamatovala z psychického šoku, který utrpěla v roce 1941, kdy ji opustil snoubenec.
Eddie pomalu začíná rozplétat matčinu minulost, v kamenných zdech Milderhurstu se však skrývají ještě mnohem větší tajemství… Co všechno se vlastně před oním půlstoletím stalo?
 
 
 
 
Zamilovaná hypnotizérka - Liane Moriarty
 
Hypnoterapeutka Ellen se přes internet seznámí se sympatickým Patrickem a jejich vztah se od začátku vyvíjí až podezřele dobře. Když Ellen napadne, že by Patrick mohl být tím pravým, překvapí ji její milý nečekanou zprávou – už roky jej prý pronásleduje jeho expřítelkyně Saskia. Jenomže Ellen, kterou odjakživa zajímalo, co lidi vede k takovému chování, to neodradí, ba naopak. Popadne ji totiž zvláštní soutěživost a snaha dokázat, že ona je rozhodně lepší partie. Čím více toho o Saskii slyší, tím víc se s ní touží potkat. Netuší ovšem, že už se tak stalo – Saskia totiž už nějakou dobu k Ellen chodí pod falešným jménem jako klientka, protože se stále nedokáže od Patricka odpoutat, a tak se touží dozvědět všechno o ženě, která ji nahradila. Saskia proniká čím dál tím hlouběji do světa své terapeutky a působí jí také čím dál větší problémy. Neškodné zprávy a „náhodná“ setkání v restauracích jsou jí brzy málo. Jaké hranice je Saskia schopná překročit, aby dosáhla svého?
 
 
 



4 komentáře:

  1. Chápu, že jsi neodolala, každá z nich by udělala radost i mně a doufám, že si ke mně v průběhu roku skutečně najdou cestu. Zbožňuju Vánoce ale také plánuji až na příští vánoční svátky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako první se pustím do Kate Mortonové, hodí se mi do výzvy na DK :-)

      Vymazat