pátek 17. března 2017

Nacisté a pohanský císař? Proč ne!




Mysleli jste si, že už bylo řečeno vše? Opravdu jste si mysleli, že ty zrůdy v černých uniformách, už vydaly všechna svá tajemství? Jak velmi jste se mýlili....



Skvělý spisovatel Gregg Loomis k nám přichází s nabídkou, vrátit se o dlouhá staletí zpět v čase. A opět to bude hra o život, boj s mocnými.
Už v první knize Případ Pegasus nám dal nahlédnout pod pokličku své bujné fantazie a nalákal nás svou čtivostí, vtáhl nás do svého umění hry se slovy a šílených teorií, které se zdají neskutečné, ale kdo ví.
Nám již známý Lang Reilly, zdá se, žije docela poklidným způsobem života. Na zběsilou honičku před rokem, kdy hledal vrahy své sestry a jejího adoptivního syna, nezapomněl, ale čas hrany otupí. Žije se svou přítelkyní Gurt a věnuje se zcela běžným věcem. Ovšem, jen do chvíle, kdy je zavražděn jeho dávný přítel Don Huff. Přítel, který pracoval na rukopise, ale ten záhadně zmizel. Zůstalo jen CD s fotkami a na nich nacistický pohlavár, se známými insigniemi SS. A nebyl by to Lang, aby se nesnažil vypátrat víc. 
Při svém pátrání  naráží na jméno Otto Skorzeny, nacista, esesák, vysoce postavený důstojník. Se svou přítelkyní odjíždí do Evropy, kde nachází tajemnou šifru, ale kde také dochází k tragédii. Neboť v patách jim jsou nelítostní zabijáci, kteří se nezastaví před ničím. 
Co má společného poslední pohanský císař Julián, tajemná poslední pevnost katarů a nacistické Německo? A co s tím vším má co dělat Vatikán?
Opět jde o souboj s časem, o hru na kočku a na myš,o tajemství, sahající hluboko do minulosti.


Gregg Loomis nám opět předvedl, že to prostě umí. Kniha Akta Julián není nic pro slečinky, nic na romantický víkend. Celý příběh je protkán akčností, kdy o honičky a konspirace není nouze. Partnerský vztah hlavních hrdinů je popisován pouze okrajově a romantickou linku zde nehledejte. Ale zklamaní rozhodně nebudete. Odměnou vám bude napětí do posledních stránek, výlet do míst, která by jste jistě jen tak nenavštívili, tajemství staré, jako lidstvo samo.
Na letošní rok je připraveno vydání další knihy tohoto autora s názvem Mise Sinaj a mám neodbytný dojem, že spanilá jízda Gregga Loomise bude pokračovat i nadále.




Za poskytnutí recenzního e-booku děkuji Nakladatelství Mystery Press.


Kniha:    Akta Julián
Autor:    Gregg Loomis
Vydal:   Mystery Press
V roce:  2017

4 komentáře:

  1. Já jsem te knihy bála. S omluvou jsem radeji psala email,ze tentokrát vynechám. Vůbec jsem netušila, co od knihy očekávat a přiznám se,ze jsem měla špatný pocit. Ženská a pocity ze :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stane se :) Já jsem četla už jeho předchozí knížku, tak jsem věděla, do čeho jdu.

      Vymazat
  2. Zbožňuji knížky kde není moc romantiky, když na ní mám chuť pustím nějakou romantickou komedii a mám zase na rok vystaráno. :D
    Knížka nevypadá vůbec špatně, asi se po ní poohlídnu. :)
    Hezká recenze!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na to podobně :) I když jsou knížky, které zhltnu, jako třeba Erskinovou a tam té romantiky kapku je :) Ale tady je to jen akční krimi a hlavně výborné :) a díky za chválu, to vždy potěší!

      Vymazat