pátek 17. března 2017

Recenzní smršť





Tento týden byl velmi plodný na přísun knížek 😊
Dorazil recenzáček z Moby a nádherné knížky z Brány.
Pojďme se na ty poklady mrknout 😊

Jako první je recenzní kniha z Nakladatelství Moba a už podle  anotace vypadá výborně.

Lucas Burton nesnáší venkov. Nevidí v něm nic víc než bláto, hnůj a mršiny. A to ještě ani neví, jak moc se blíží pravdě. Když dorazí na jednu opuštěnou farmu s nadějí, že uzavře obchod, zakopne o tělo neznámé dívky. Tím ale vše teprve začíná. Penny Gowerová ve zdejších stájích totiž zahlédla stříbrný mercedes, jak odjíždí z místa činu. Od té chvíle jako by se všechno obracelo proti Lucasovi… Vyšetřování se ujímá Jess Cambellová s novým komisařem Ianem Carterem za zády. A zanedlouho naleznou další tělo…

A teď se mrkneme na Bránu. Tahle je z mého výběru a lehké čtení na romantické večery to nejspíš nebude. Ale jsem na ni moc zvědavá.


Karlu Millerovi, nadějnému studentovi medicíny, převrátí život naruby nejen krásná židovská dívka Marie, ale také nadcházející druhá světová válka. Společně se stará se svým otcem o pekárnu v přízemí pavlačového domu, v němž místní obyvatele terorizují kolaboranti a donašeči. Karel se neskutečně trápí výčitkami, že nedokázal zabránit transportu své ženy a dětí do Terezína. Díky podrazu se dostane do koncentračního tábora, kde se stane osobním kuchařem velitele. Záhy zjišťuje, že se jeho děti a žena v tomto táboře objevily také. Setká se znovu se svou rodinou? Pomstí se za veškerá příkoří, která mu život do cesty přinesl?

Po téhle jsem pokukovala už dlouho, moje ségra na ni reagovala - WAU 😃


Ve vesničce Beynac-et-Cazenac, která se nachází v jihozápadní Francii a je opředená magickou atmosférou, žije Estelle, která se rozhodne pro rozvod s manželem a nový život. Dřív než svůj plán stihne realizovat, zemře násilnou smrtí, a navíc se zjišťuje, že byla těhotná. Tento fakt vyvolá spoustu otázek, na které hledá odpovědi především její muž Olivier, který si je jistý tím, že nemůže mít děti. Byla mu snad Estelle nevěrná? Na druhé straně Annalise je šťastně vdaná a jediné, co ji celý život trápí, je předčasná smrt milovaného bratra. Její manžel Jean má však jedno tajemství. S mrtvou Estelle měl společného víc, než by si kdy pomyslela. Rozbíhá se vyšetřování a podezřelých je více než dost. Detektivní drama plné intrik, tajemství, vypočítavosti a křivd.

A tato mi byla nabídnuta, soubor duchařských povídek, na což je spíš Verča, ale zkusím 😊


Dybuk a ďábel
Soubor jedenácti mysticko-realistických povídek se pohybuje na hranici vážna a grotesknosti. Jejich židovští, katoličtí, protestantští či nevěřící hrdinové se setkávají se Smrtí i s anděly, s démony a dybuky v podobě zcela reálné, potýkají se s neobvyklými schopnostmi prorockými, se zázraky i s putováním v čase, s duchy dob dávno minulých, a to vše na samém počátku třetího milénia. Zázraky se dějí i dnes, i dnes se lidem zjevují andělé, i dnes k nám promlouvají duše mrtvých, neboť nevysvětlitelné, které je mezi nebem a zemí, je v tomto světě přítomno stále.

Myslím, že by se měl zavést delší den 😃 Tolik krásného čtení a tak málo času 😊


6 komentářů:

  1. Ja jsem si původně myslela, že Bláto a mršiny maji něco společného s Monumentem 14, mají podobnou obálku :D
    Ale je krasna, ja nakonec sahla po Pohřbu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se rozmýšlela. Už ji čtu, je to trochu zdlouhavé, ale snad se to rozjede.

      Vymazat
  2. Všechny knížky vypadají naprosto úžasně!
    Nejvíce mě zaujal Návrat z pekla a Dybuk a ďábel.:)
    Užij si čtení. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Návrat jsem taky moc zvědavá. A Dybuk-to je pro mě neprobádané území, tak uvidíme.

      Vymazat
  3. Zajímavé kousky :) Návrat z pekla mám taky na seznamu :) Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes ji začínám číst, jsem zvědavá :) Díky, Šári :)

      Vymazat