sobota 26. srpna 2017

Pozdní, letní tipy

Takže drahouškové...mysleli jste si, že jsem zapomněla! Že jsem fakt zapomněla na nějaké ty knižní tipy, které bych vám naservírovala. Že vás snad nechám nadechnout po měsících dovolených, výletů...😊 Tak to tedy nenechám, jsem tady a hodlám na vás zaútočit s knižníma peckama, aby jsme taky trochu podpořili tu naši knižní ekonomiku 😊

Tak pojďme mrknout na to, co se na nás valí....

Hračkář z Nakladatelství Domino bude fakt dost dobrý...


Vychází 2.10.

Adam Kulakov je spokojený člověk. Střední věk na něj zatím nedolehl plnou silou, hračky z jeho továrny dělají radost dětem na celém světě, má více peněz, než kdy může utratit, miluje svou ženu a syna a vydržuje si tolik milenek, kolik jen před nimi dokáže utajit.
Adam však není jediný, kdo v rodině Kulakovových pečlivě střeží osobní tajemství. Jeho dědeček Arkadij se roku 1944 ocitl v Osvětimi, a tam se mu naskytla velmi neobvyklá příležitost. Nyní, když se jeho život chýlí ke konci, vynakládá nesmírné úsilí, aby pravda zůstala navždy ukrytá. Není to pro něj snadné, protože drtivé vzpomínky na setkání s jedním z největších monster lidské historie dotírají stále intenzivněji.
Právě tehdy dojde k události, která může rozmetat Adamův pohodový život jako domeček z karet; následně Arkadije dostihne hrůzná minulost v plné síle. Vše, co oba muži celý život budovali, je nyní v ohrožení. A společně zjišťují, že svým nejbližším můžeme paradoxně nejvíce ublížit tehdy, když se je snažíme před něčím uchránit.


Tato novinka mě zaujala obálkou, po přečtení anotace ji prostě musím mít, volba je jasná...


Vychází 18.9.
PÁTRÁNÍ PO SÉRIOVÉM VRAHOVI
Evelyn Talbot ví, že psychopat může vypadat naprosto normálně. Bylo jí teprve šestnáct, když jí její přítel Jasper věznil a mučil, a opustil ji v domnění, že je mrtvá. Nyní je respektovanou psychiatričkou, která se specializuje na myšlení zločinců, Evelyn pracuje v Hanover House, léčebném zařízení s maximální ostrahou, které se nachází v malém městečku na Aljašce. Má rozpory se seržantem Amarokem, který je přesvědčen, že Hanover je pro místní obyvatele hrozbou, i když osobně je ke krásné Evelyn velmi přitahován a hrozí, že se jeho svět převrátí vzhůru nohama.
ZAČÍNÁ PRCHAT PŘED SVOU MINULOSTÍ
Život ve městě se změní v noční můru poté, kdy je nalezeno zmrzačené tělo místní ženy. Pro Amaroka je to důkaz, který potřeboval: Hanover se musí zrušit. Evelyn má důvod k obavám, že se jí tento zločin osobně dotýká, že vrah, který jí straší ve snech, si jí opět našel, a že život, který si tak pečlivě vybudovala, už nikdy nebude takový, jaký byl.

Jiné téma, než jaké běžně čtu, ale zajímavé, mrknu na ni určitě!
Vychází 15.9.
Odzbrojující román o autistické dívce, která si se světem nerozumí, přestože se o to snaží celým svým srdcem. Ginny je třináct a bydlí v adoptivní rodině. K snídani musí mít přesně devět kuliček hroznového vína, všechno chápe doslovně a zbožňuje seznamy. Na předním místě jejího nejdůležitějšího seznamu stojí: Utéct zpátky k mámě a postarat se o panenku. Její odhodlání a strach, že se panence, kterou před čtyřmi lety nechala v kufru pod postelí, něco zlého stalo, ji pohání napřed s urputností, která je zprvu nepochopitelná a posléze fascinující. Román Benjamina Ludwiga byl v USA hodnocen jako nejslibnější debut roku.


Pohřbené tajemství a vražda? No jasně, Mystery Press ví, co chceme číst...
Vychází 15.9.
Při pohledu zvenčí může Sycamore Glen vypadat jako naprosto obyčejné ospalé maloměsto. Ale za bílými plaňkovými ploty leží pavučina tajemství utkaná od jednoho domu k druhému.
Místní obyvatelé si v sobě nesou břemeno své vlastní minulosti – až do chvíle, kdy nehoda na koupališti naruší zdejší křehkou rovnováhu. A když závažné okolnosti donutí jednu ženu vrátit se po letech do Sycamore Glen, začíná se zamotané klubko propojených životů jednotlivých sousedů pomalu rozplétat.
Jediné parné léto odhalí dávno pohřbená tajemství a obyvatelé Sycamore Glen zjistí, že je nemožné skutečně znát ty, kteří jsou nám nejbližší. Je ale také nemožné milovat je a odpustit jim?
A jako poslední tahle pozitivní a optimistická obálka, co říkáte? 😃
Vychází 30.8.
Irini Harringfordové se rodiče vzdali krátce před jejími čtvrtými narozeninami, aby si mohli nechat doma její starší a psychicky labilní sestru s destruktivními sklony. O mnoho let později jí tato sestra oznamuje, že jejich matka zemřela, a vyzve Irini, aby se po létech vypravila domů.
Návrat se ale promění v cosi jiného než v pietní rozloučení se zesnulou matkou. Irinin otec spáchá krátce nato sebevraždu a jeho závěť odstartuje nezadržitelný sled událostí, na jejichž konci čeká Irini šokující odhalení.



Tak já mám vybráno. Seznam opět trochu poskočil, to prostě nemá konce. Ale díky za to, vždyť co je krásnějšího, než nová knížka a klid na čtení....

5 komentářů:

  1. Super tipy, já osobně se těším na Nejhorší noční můru a Nejskrytější přání :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta noční můra se mi taky líbí, je to prý první díl ze série, tak že by další oblíbenec? :)

      Vymazat
  2. Skvělé tipy, hlavně Hračkář je pro mě naprostá nutnost :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hračkář a Ta druhá musím mít. Vůbec o nich nevím :/ :D

    OdpovědětVymazat