pondělí 4. září 2017

Maminčin mazánek


Přirovnání ke knihám Angely Marsons, jak slibuje zadní strana obálky, je trochu zavádějící. Každý autor má svůj vlastní styl a já bych opravdu nerada srovnávala. Co však mohu říct, Sarah Flint je vycházející hvězda zdařilých krimi. Pokud jste se rozhodli pro Maminčina mazánka, myslím, že litovat nebudete.




Hned od prvních řádků autorka nasadila velmi svižné tempo. Setkáme se s Julií Hubbardovou, ukrytou v jakési jámě, spolu s jejím mrtvým synem. Jejím vyvoleným a milovaným synem. Zápasí o poslední zbytky vzduchu a ptá se proč. Co vedlo jejího trýznitele, aby podřízl synovi hrdlo a ji uvěznil? 
Juliino zmizení dostane na starost mladá policistka, detektiv Charlie Stafford a spolu se svým šéfem Hunterem začíná boj s časem. Neboť zmizelých přibývá a vždy jde o matku a dítě, podle všeho o toho srdci bližšího. Maminčina mazánka. 
Podezřelého mají, vše ukazuje na toho správného pachatele a přeci zůstává spousta otazníků. Něco přehlédli, něco velmi důležitého a je jisté, že je to blíž, než si mysleli. 


Hrob Heleny a Daisy byl nalezen jako první, brzy následovaly rozkládající pozůstatky Julie a Richarda v jejich houštině, pět těl žen a dětí, jejichž jedinou smůlou bylo, že potkaly nesprávného muže v nesprávný okamžik.

Sarah Flint přichází do našich knihoven s novou sérií příběhů s názvem Charlie Stafford a jistě najde spoustu příznivců. Tedy pokud budou schopni překousnout místy až moc podrobný popis rozkladu těla a podobně. To se i mě, otrlé milovnici thrillerů, obracel žaludek a představivost nabírala na obrátkách. Možná je to dáno tím, že má za sebou dlouhou kariéru jako policistka u Metropolitní policie, než se jí podařilo prorazit na knižním trhu.
Ve své prvotině nám dává nahlédnout i do soukromí hlavní hrdinky, jejíž dětství nebylo idylické, jak by si zasloužila. Detektiv Charlie je, dle mého, sympatická a zapálená policistka, se srdcem na pravém místě. Snad jí to nebude v příštích dílech na škodu. V letošním roce vyšla autorčina druhá kniha, tak snad se brzy dočkáme jejího překladu.
Nesrovnávejte s jinými autory, prostě se jen začtěte a sami zjistíte, že Maminčin mazánek je velmi povedenou novinkou na knižním výsluní.




Za recenzní výtisk patří můj dík Nakladatelství Omega a koupit ji můžete i u Knihy Dobrovský

Kniha:     Maminčin mazánek
Autor:      Sarah Flint
Vydal:      Omega
V roce:    2017
Stran:      274


2 komentáře:

  1. Nevydržela jsem to a přečetla jsem si tvou recenzi, mě kniha teprve čeká. Nejsem si jistá, jestli jí zvládnu... když jsou tam ty děti :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že to zvládneš, Míšo. Soustřeď se na příběh samotný. Myslím, že jsi teď četla mnohem silnější knížku a na tu si zase moc netroufám já.

      Vymazat