čtvrtek 2. listopadu 2017

Zázraky z nebe



„Nejdůležitější životní naučení a nejúčinnější pomoc k vám přijdou z té nejhlubší bolesti.“

 
 
Tato knížka posílí vaši víru. Změní váš pohled na život po životě a svět kolem vás.


Skutečný příběh devítileté Annabel z Texasu, která od pěti let trpí vzácnou, nevyléčitelnou nemocí trávicího ústrojí – neprůchodnosti střev (přesně pseudoobstrukční porucha střevní motility). Většinu dětství strávila po nemocnicích s kapačkou v ruce. Nesměla jíst žádné normální jídlo, brala desítky léků denně, trpěla z toho depresemi, měla neustálé bolesti a byla často smutná.

„Mami… já chci umřít a jít do nebe a být s Ježíšem tam, kde není žádná bolest.“
 
Jednoho dne, se ale něco změnilo. Anně bylo trošičku líp, tak si šla hrát se sestrami ven. I když věděla, že by neměla, vylezla na vysoký topol. V tom ale zapraskaly větve a ona spadla z výšky deseti metrů dovnitř, do starého dutého stromu. Nebezpečná nehoda mohla skončit smrtí nebo ochrnutím, ona však vyvázla bez jediného škrábnutí, a navíc – navzdory všem vědeckým prognózám – se z vážného chronického onemocnění střev vyléčila… 

„Polykej, Anno, polykej. Teď musíš polykat,“ přikazoval jí jako vojenský instruktor. Anna se přitom dávila, vypadala zbědovaně, zvracela a bránila se Kevinovi, který ji neoblomně držel a ve tváři měl hlubokou bolest. Přecházela jsem od lůžka ke dveřím, snažila se to vydržet, nehty jsem si zarývala do paží, do krve jsem si rozkousala rty, abych nezačala křičet: Přestaňte! Pusťte jí! Vždyť jí to bolí!
 
Příběh je opravdu od začátku smutný. Během čtení mi neustále tekly slzy. Maminka a zároveň autorka knihy Christy Beamová do podrobna popisuje neuvěřitelný boj s životem nebezpečnou nemocí, kterou trpěla malá Annabel.

Pokračování recenze si můžete přečíst zde na stránkách Dobrých knih.


Žádné komentáře:

Okomentovat