pondělí 29. ledna 2018

Hadrový panák



Jedno tělo, mrtvé tělo, visící na provazech. Něco je na něm špatně. Pravá noha tmavá, levá noha bledá, jakoby nikdy neviděla slunce. Levá ruka ženská, pravá ruka mužská…Mrtvé tělo, sešité z šesti obětí. A prst jedné ruky ukazující přímo do okna policistovi, který musí zjistit, kdo má tohle na svědomí.

Takže to vezmeme po pořádku.

Máme tady opět staré klišé – policista, jehož mysl je zahlcena starým traumatem, rozervaná duše, po rozvodu, hledající v krabicích stejný pár ponožek. Představuje se nám William Fawkes, policista, jehož kariéra na chvíli ustrnula na mrtvém bodě poté, co složil k zemi, přímo v soudní síni, zločince, jehož vinou si byl tak jistý. Dostává druhou šanci a tím je ona vražda, nebo vlastně vraždy, neboť šest obětí rovná se šest vražd. Sešité v jedno tělo? Hodně zvrácené, řekla bych, jen při té představě se mi dělá nevolno.
Malou nápovědu získává od své bývalé ženy, reportérky, které se dostane do rukou jakýsi seznam možných obětí, i s daty jejich smrti. A tady už to začíná být zajímavé, začíná trochu boj s časem, neboť na seznamu je, včetně starosty města, i samotný Will.

Pokračování recenze si přečtěte na stránkách Magazínu Dobrých knih....

1 komentář:

  1. Vypadá to zajimavě :O Takové příběhy mám ráda, ale někdy je to vážně děsivé :P

    OdpovědětVymazat