čtvrtek 4. ledna 2018

Knižíšek u Veru



Také bych se chtěla pochlubit, jaké krásné knížky jsem dostala pod stromeček. Bylo jich celkem deset, z toho dvě od mojí milované Jančí. Je to Skvrna a Kdo miluje nejvíc. Děkuju zlato. 💖 Harryho Pottera už jsem stihla přečíst. Za mě super pohádkové čtení. Doporučuji. A ať už to neprodlužujeme, pojďme rovnou na anotace, kde si knihy představíme. 



Ledová jako sníh - D. Paige

Sedmnáctiletá Snow žije v přísně hlídané klinice pro duševně choré. Hluboko uvnitř ví, že
tam nepatří, ale na život mimo zdi nemocnice si skoro nevzpomíná. Jediné, co má, jsou divné sny. Vlastně ne, ještě má Balea – nejlepšího kamaráda, první lásku, člověka, kterého dokázala zničit jediným polibkem. Když Bale zmizí, Snow nezbývá nic jiného, než se vydat po jeho stopách. S pomocí podivného ošetřovatele, který ji pustí ven, se ocitne v Algidu. V mrazivé zemi, která je s její minulostí spojena víc, než si myslela. Algid je nevyzpytatelný, nebezpečný, plný čarodějnic, zlodějů a osudových setkání. Vládne mu krutý a mocný král. Když Snow zjistí, že jí v žilách koluje jeho krev, je postavena před volbu. Stane se hrdinkou nebo hříšnicí? Královnou nebo chudinkou? Vybere si mrazivou bezcitnost nebo pravou lásku? Úžasný příběh na motivy pohádky Sněhová královna od bestsellerové autorky Danielle Paigeové.


Turbulence - Whitney G.

Po bolestném rozchodu s přítelem Gillian nemá zájem o vážný vztah, okouzlující Jake
Weston však do jejího života vtrhne jako bouře a jedna vášnivá noc přeroste v množství nezávazných sexuálních schůzek na různých místech světa. On je zkušený pilot a ona začínající letuška – v aerolinkách s přísným zákazem vztahů mezi zaměstnanci. Oba mají svá tajemství a každý jiné problémy s rodinou.

Neměli se zamilovat, jejich srdce měla zůstat v bezpečí, jejich skandální milostná aféra se jim však vymkla z rukou a je odsouzena k záhubě.

Tohle je jejich bouřlivá láska plná vzestupů, pádů a otoček. Turbulence.





A hory odpověděly - K. Hosseini

Khaled Hosseini, autor světově úspěšných románů Lovec draků a Tisíce planoucích sluncí,
vydává třetí román, v němž se opět vrací do rodného Afghánistánu, ale zavede nás i do Paříže či Kalifornie. Vypráví příběh sourozenců rozdělených v dětství. Abdullah vyrůstá v chudobě afghánského venkova a nepřestává toužit po ztracené sestře, zatímco Pari, která zapomněla, že kdy měla nějakého bratra, vychovává bohatá rodina v Kábulu a Paříži. Na pozadí téměř šedesáti let dramatické afghánské historie se odehrává příběh lásky, ztrát i obětí. Je lepší být odtržený od rodiny než trpět bídou? Co mohou či mají udělat bohatí pro chudé? Jak silná jsou rodinná pouta a jaké následky mají naše rozhodnutí? Na tyto otázky hledá Hosseini v mistrovském vyprávění odpověď. Sejdou se ještě někdy Abdullah a Pari? Otevřete knihu.


Vendeta - C. Doyle

Pro Sofii to mělo být jen další léto v Cedar Hill, kde pracuje v rodinném bistru a vídá se s
kamarádkou Millie. Jenže potom se do opuštěného sídla nastěhuje italská rodina s pěti přitažlivými bratry. Jednomu z nich Sofie nedokáže odolat – a varovných znamení si nevšímá. Proč má Nicoli pořád odřené klouby na rukou? Proč s sebou všude nosí vystřelovací nůž s vyřezávanou rukojetí? A proč jí jeho arogantní a nesnesitelný bratr Luca nechce dovolit, aby se s ním vídala? Brzy začnou tajemství rodiny vycházet na světlo a Sofie tak nedobrovolně odhalí i palčivou pravdu o vlastní rodině. Náhle se ocitá ve válce dvou dynastií a brzy si bude muset vybrat, zda dá přednost loajalitě, nebo lásce. A až se tak stane, nic nebude jako dřív – protože v tomhle temném světě je čest to jediné, co stojí mezi životem a smrtí. 



Inferno - C. Doyle

Sofie si není jistá, co vlastně k Nicolimu cítí. O to víc ji to táhne k Lucovi, jenž jí podle všeho
rozumí. A když Sofie odhalí tajemství vlastní rodiny, upne se právě k staršímu z bratrů. Dokáže jí ale Luca skutečně pomoct? Nebo se postaví na stranu své rodiny?

Sofii se obrátil život vzhůru nohama a nyní je odhodlaná vše napravit. Jenže Nicoli Falcone, na nějž se Sofie snaží zapomenout, se jí nechce vzdát – Sofie však pro útěchu svírá nůž jeho bratra. Křehký mír brzy naruší příchod dalšího mafiánského klanu a Sofie, již její srdce táhne jinam než její krev, se propadá stále hlouběji do temnoty podsvětí… 






Kdo miluje nejvíc - T. Stimson

Jsou ženy, které zvládnou cokoliv. Až na pár věcí. Těch nejdůležitějších.
Clare Eliasová od začátku těhotenství ani na vteřinu nepochybovala, že bude dobrou matkou. Vždycky přece všechno zvládla: je majitelkou prosperující sítě květinových síní, má hezkého (a o deset let mladšího) manžela Marka, který je jí po všech strán
kách oporou. Clare se zkrátka vždy vydařilo vše, na co sáhla. Proč by se tudíž měla obávat něčeho tak přirozeného, jako je mateřství.
Pak ale dvojčata přijdou na svět a Clare najednou zjišťuje, že nezvládá vůbec nic. Zoufale sedí na posteli a snaží se nevnímat, že má kruhy pod očima, neumyté vlasy a pobryndané tričko. Odjakživa tvrdila, že chůva nikdy nepřekročí práh jejího domu, ale teď ví, že pokud nevyhledá pomoc, zhroutí se.
A tak do života Eliasových vstoupí mladá a půvabná Jenna, která péči o děti zvládá s profesionální nonšalancí. Její příchod však nepřinese pouze příjemné změny: Marc se najednou začne chovat odtažitě, pak vážně onemocní jedno z dětí… a následná smršť událostí postaví Clare – a vlastně i Jennu – do situace, v níž by se nechtěla ocitnout žádná žena na světě.
 




Skvrna - G. Flynn

Mistrovská hororová povídka od světové bestselleristky Gillian Flynnové je poctou klasickým
duchařským historkám a dalším důkazem autorčina všestranného spisovatelského talentu (získala za ni prestižní Edgar Award). Důkazem, který si nelze nechat ujít.
Neškodné podvůdky, snaha přežívat, drobné lži, a taky jeden věštecký salon se speciálními službami v zadní části. To je svět mladé ženy, na kterou se jednoho upršeného jarního dne obrátí Susan Burkeová, které straší v domě. Jenže ten starý viktoriánský dům skrývá víc tajemství než jednu krvavou šmouhu na stěně a pochybné duchy, které vyžene trocha šalvěje a mořské soli. Dost možná tady půjde někomu i o život…
Skvrnu (v originále Grownup) napsala Flynnová pro soubor Rogues (Darebáci), který z povídek vícera autorů sestavil George R. R. Martin. Toto je její první samostatné vydání.






Zachrání doktor Proktor Vánoce? - J. Nesbo

Víte, co potřebujete ke zničení Vánoc? Stačí k tomu jeden chamtivý obchodník, který k nim
skoupí veškerá práva. A teď je nikdo nesmí slavit. Tedy pokud nejdřív neutratí slušnou sumičku v jeho obchodech. Líza, Bulík a doktor Proktor to tak nenechají. Před tím, než ale Vánoce zachrání, se musí vypořádat i s vánočním skřítkem, který nadělování dárků dávno pověsil na hřebík. Do Štědrého dne přitom zbývá jen pár dní a čas letí jako splašený…







Země příběhů: Kouzelné přání - Ch. Colfer

Zazvonil zvonec a pohádky je konec… Ale jak to vlastně bylo dál? Když kouzelná kniha
přenese dvojčata Alex a Connera na záhadné místo, netuší, že se jim právě splnil sen všech dětí. Ocitli se v zemi pohádkových příběhů! Brána do světa lidí se ale uzavřela a vypadá to, že není cesty zpět. Čeká je neuvěřitelné dobrodružství plné překvapení, kouzel a setkání s postavami, které znají z pohádek. Nepůjde však jen o setkání milá a příjemná. Boj dobra se zlem totiž nikdy neskončil…









Harry Potter a kámen mudrců - J. K. Rowling

Až do svých jedenáctých narozenin si o sobě Harry myslel, že je jen obyčejný chlapec. Pak ale
dostal soví poštou dopis, kterým byl zván ke studiu na prestižní soukromé Škole čar a kouzel v Bradavicích, a jeho život se rázem proměnil. Leccos se dozvídá o minulosti svých zemřelých rodičů, získá pár dobrých kamarádů, naučí se mistrovsky hrát famfrpál a kvůli Kameni mudrců podstoupí smrtelný souboj se zloduchem Voldemortem... 













2 komentáře:

  1. Já jsem fakt snad poslední, kdo nečetl Harryho :) Ty nová vydání jsou nádherná. Ale líbí se mi i to ilustrované. Tak třeba se k němu na starý kolena ještě někdy dopracuju. Jinak z této krásné hromádky jsem četla jen Kdo miluje nejvíc a to se mi líbilo. Celkově mám tuhle autorku ráda. Od Hosseiniho mám doma Tisíce planoucích sluncí, ale zatím jsem nečetla :) Ať se ti všechny moc líbí, Verů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, já ho taky nikdy nechtěla číst :-)) Ale Míša mě tak nalákala, navíc ty obálky jsou fakt boží :-) Na Vánoce to bylo čtení jako dělané :-) Hosseiniho mám na seznamu všechny jeho knihy už taaaak dlouho a stále na ně nějak nebyl čas. Takže jsem začala touhle, snad jí brzy přečtu a dopracuju se k Lovci draků atd :-) Děkuju moc Šári :-) :-*

      Vymazat