středa 24. ledna 2018

Lednové přírůstky u Veru



No na to, že jsem si řekla, že nebudu tolik syslit, se mi nakonec sešla pěkná kupička. Takže si určitě zaslouží menší článek. Všechno se to sešlo opravdu náhodou a neplánovaně. Já za to fakt nemůžu 😇😇😀😀. Navíc mám za sebou 2 měsíce bez jediného recenzáku, za což se musím pochválit a náležitě odměnit, že ano. Všechny knihy jsem měla dlouho na seznamu, takže to se prostě musí😊😊. 
Lásku mezi řádky a písmenky prodávala Míša z Knižního deníčku. Továrna na sny se objevila na bazárku, Harryho Pottera prodával kamarád, protože se mu sešli dva pod stromečkem. Pak jsem objednávala tchánovi k svátku Weavera, ale přeci neobjednám jenom jednu knihu, že ano. To se přeci nevyplatí. Takže jsem si z mého seznamu vybrala nejnovějšího Ziburu, Ztracené světlo a Bohyni, což je třetí a poslední díl série Proroctví, který mi chyběl doplnit. Svádění a laskominky prodávala Šárka z Můj knižní ráj. Doporučila mi ji kdysi Míša.





 A poslední je Ve třpytném moři Kréta, kterou jsem dostala jako dárek od Jani Vachtové, kamarádky knihomolky, která mě přijela po našem asi 2 letém přátelství online, navštívit osobně. Ona přesně věděla, co mi dát. Kréta. Řecko. Moje láska. Však už myslím všichni víte, kde to s Jančí milujeme. Děkuju moc Jani 😊. A teď už si pojďme knížky představit v anotacích:



Bohyně - J. Angelini

Helen omylem otevřela brány antickým bohům, kteří byli dlouhá tisíciletí věznění na Olympu, a nyní se snaží najít způsob, jak je znovu uvěznit. Jinak riskuje válku a obrovský chaos.
Helen už ale naštěstí není pouhým Následníkem. Získala nepředstavitelnou sílu, a tak se může pokusit čelit Diovi a jeho skupině bohů. Čím silně
jší ale je, tím větší strach z ní mají její přátelé, kteří nevědí, jestli se jí bát, nebo ji uctívat. Orákulum věští, že někde mezi nimi se ukrývá děsivý Tyran… a podle proroctví se zdá, že jde o Oriona.
A k tomu všemu se Helen stále nerozhodla, jestli chce být s Lucasem, nebo Orionem. Válka se rychle blíží a Helen bude muset udělat děsivé rozhodnutí, aby změnila osud, který byl napsaný ve hvězdách. Zvládne Helen svou sílu a dokáže se postavit bohům? Zvítězí láska nad předepsaným osudem?



Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii - L. Zibura

Po dvojici bestsellerů přichází princ Ládík s další knihou – tentokrát o cestě do Arménie, Gruzie a Náhorního Karabachu. Ladislav Zibura se vydává do těch nejzapadlejších vesnic, aby mohl poslouchat příběhy místních a načerpat něco z jejich moudrosti. Alkohol teče proudem a mladý dobrodruh důvěrně poznává kulturu plnou pohostinnosti, rozhodných slov a sovětské nostalgie. Své zážitky z kavkazského putování Zibura líčí s tradičním humorem a sebeironií, pro které ho čtenáři nenávidí a milují. 





Ztracené světlo - J. Santopolo

Neodolatelný romantický příběh o přetrvávající síle opravdové lásky se šokujícím, nezapomenutelným koncem. – Lucy stojí před životním rozhodnutím. Než k němu dospěje, bude si muset přehrát svůj příběh, vlastně jejich příběh, od začátku. S Gabem se seznámí na univerzitě v jeden zvláštní den, který promění osudy všechzúčastněných. Je možné, aby našli smysl život jeden ve druhém? Anebo se mají podvolit proudům, které je od sebe odvádějí? Jejich třináctiletá cesta plná snů, touhy, žárlivosti, zrad a nakonec lásky je hlubokým a zároveň čtivým vykreslením jednoho (ne)obyčejného vztahu, ve kterém se může najít každý, kdo miloval. 




Svádění a laskominky - T. Silvec

Románek máčený v čokoládě.
Svobodné mamince Claire je něco přes dvacet, a aby si vydělala na rozjetí vlastního podniku a svému hubatému, přesto neuvěřitelně rozkošnému (když spí) dítěti zařídila lepší život, pomáhá své nejlepší kamarádce prodávat erotické pomůcky.

Když se v baru v jejím rodném městě objeví Carter, 
s nímž kdysi strávila noc, která navždycky změnila její život, a nepamatuje si z ní nic než jedinečnou čokoládovou vůni, Claire se postará o to, aby na ni tentokrát nezapomněl.

Carterův šok z toho, že má čtyřletého syna, je sice velký, stejně jako Claiřin strach, že Carter kvůli jejím striím a téměř nulovým postelovým zkušenostem vezme nohy na ramena, přesto se oba pokusí udělat vše proto, aby dosáhli šťastného konce.

Varování: obsahuje barvité líčení postelových radovánek, spoustu expresivních slov a tolik sarkasmu, že by porazil i koně.


Láska mezi řádky - J. Picoult, S. Van Leer

Co byste dělali, kdyby na vás postava z knihy promluvila?
Delilah nesnáší školu právě tak moc, jako miluje knihy. Přesněji řečeno jednu knihu, které se nemůže nabažit. Kdyby děti v její třídě věděly, kolikrát četla tu sladkou pohádku, kterou našla v knihovně, určitě by se jí vysmály. V patnácti by už na pohádky věřit neměla.

Avšak pro Delilahu znamená tento příběh víc než jen slova na papíře. Cítí, že se za příběhem něco skrývá. A jednoho dne přijde na to co. Zjistí, že okouzlující princ z pohádky je skutečný a zalíbila se mu jedna dívka, která čte opakovaně jeho příběh. Jak to, že princ ze slov žije? A může jejich láska vydržet, když každý pochází z jiného světa?



Láska mezi písmenky - J. Picoult, S. Van Leer

Co by se stalo, kdyby se princ z pohádky ocitl v našem světě a musel třeba chodit do školy? A naopak, co by obyčejný kluk dělal v pohádkovém příběhu? Šestnáctileté Delilah se povedlo nemožné – dokázala vytáhnout okouzlujícího prince ze stránek oblíbené pohádky a vyměnit ho za svého kamaráda Edgara. Setkat se tváří tvář s Oliverem bylo jako kouzlo, ale co s takovým princem v našem světě? Přece jen tu máme trochu jiná pravidla, a tak se Oliver musí stát obyčejným klukem a začít chodit do školy, i když ani neví, jak se přechází přes ulici. Zato Edgar se musí vypořádat s rolí chrabrého prince, jehož život se při každém čtení opakuje. Hranice mezi stránkami knihy a skutečností je sice průchozí, ale může najít princ z pohádkového příběhu svůj šťastný konec v našem světě?


Harry Potter a tajemná komnata - J. K. Rowling

Prázdniny po prvním roce v Bradavicích byly u strýce a tety k nevydržení. Chovali se k Harrymu tak hrozně, že se nemohl dočkat návratu do Školy čar a kouzel. Jenže těsně před odjezdem Harryho varuje podivné stvoření – skřítek Dobby. Když se prý do školy vrátí, stane se katastrofa! V druhé knížce se Harry, Ron a Hermiona vracejí po prázdninách do Bradavic a doufají, že nový školní rok bude už klidný. Ale ouha, Harry začne znenadání slyšet hlasy, jež neslyší nikdo jiný, a po stěnách se objevují výhrůžné nápisy. Po mnoha letech kdosi otevřel skrytou Tajemnou komnatu, z níž vychází neviditelný nepřítel, a po chodbách bradavického hradu, kde škola sídlí, zůstávají ležet bezduchá těla studentů. Kdo je pachatelem těchto hrůz? Podezření padne přičiněním Malfoye a zmijozelských na Harryho, a když je navíc po nesčetných piklech odstaven moudrý ředitel školy Albus Brumbál, musí Harry sám čelit nepřátelským úkladům. Přitom se mu daří pronikat i do dávno zapomenutých tajemství a v závěrečném kouzelnickém souboji na život a na smrt se potřetí utkává se svým odvěkým nepřítelem. Nuže, vítejte znovu v Bradavicích, přátelé!


Továrna na sny - A. Songe

Jednoduché kroky ke štěstí, které nosíme sami v sobě, proložené příběhy a fejetony že života v Londýně, Thajsku a na Bali.












Ve třpytném moři je Kréta - V. V. Tošovský

Vyprávění o ostrově Kréta, kolébce mnoha civilizací. O životě lidí za války, jak prožívali válečné události. 

Použité verše z Homérovy Odyssey jsou z překladu O.Vaňorného.











A to je pro tento měsíc vše. Pevně věřím, že za těch pár dní do konce ledna už opravdu nic nepřibude. Začátkem února mi začnou chodit první letošní recenzáčky, takže se můžu těšit. Přejeme vám krásné dny...


12 komentářů:

  1. Na Svádění a láskominky si pamatuji ještě dnes, to byla fakt super sranda :D + romantika. Takže pro tebe jako dělané. Ztracené světlo bylo moc pěkné čtení, takže taky doporučuji. Krásné knížky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsi stihla i Ztracené světlo přečíst? No teda :-) Paráda, však jsme ho měly obě v merku, hned co vyšlo viď :-) Těším se na něj moc :-)

      Vymazat
  2. Svádění a laskominy..to vypadá jako super oddechovka..:-)D..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, za tu může Míša :-))) Prý je to sranda, takže oddychovka určitě :-) Už dávno mi říkala, že si ji musím přečíst a na její rady dám vždycky, máme podobný vkus na knížky. Je moje nejvíc rozšiřovačka seznamu :))))

      Vymazat
  3. Závidím Ziburu :-) No a ten Harry v nové filmové obálce je také paráda, ale já dávám přednost těm starým, protože ty pro mě mají takové to "kouzlo" vzpomínek. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zibura je prostě boží :-))) Já ho fakt žeru :-) A Harryho jsem začala číst o Vánocích, chci postupně tuhle sérii dokoupit. Taky se mi strašně líbí :-) děkuju moc Betty

      Vymazat
  4. Krásne prírastky :-) Ako fanúšik HP rozhodne chválim. Zaujali ma knihy Láska medzi písmenky a Láska mezi řádky, boky kníh na prvej fotke vyzerajú krásne, len potom obálka sa mi k nim až tak nehodí, škoda :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, souhlasím. Boky jsou úžasné, taky se mi moc líbí :)

      Vymazat
  5. Takže Ziburu a Ztracené světlo bych brala, Verů :) Ať se všechny líbí. Docela jsem pokukovala i po Továrně na sny, sice na podobný žánr asi moc nejsem, ale stejně mě tato docela zajímá. Až přečteš, dej vědět, jaká je :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári určitě dám vědět, četla jsem na ní jenom samou chválu, tak uvidíme :)

      Vymazat
  6. krasna hromadka, hlavne Harry ma uzasnou obalku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Lucy :) Harry mě v nové obálce opravdu očaroval :)

      Vymazat