pátek 27. dubna 2018

Cinder a Ella - Popelka, jak ji neznáte



Páni! Takovouhle oddechovku jsem v tomto hektickém období přesně potřebovala! Cinder a Ella je jeden s nejmilejších, nejromantičtějších a nejsladších příběhů, co jsem poslední dobou četla. Román je tak krásný, skvěle napsaný a vy určitě budete dojatí ještě dlouho po přečtení, tak jako já.

Ellin život není žádná pohádka. Před necelým rokem ztratila maminku při autonehodě, z níž sama vyvázla vážně zraněná. Byla velmi dlouho v komatu, osm měsíců strávila v nemocnici. Svého otce neviděla roky a teď se k němu a jeho nové rodině musí přestěhovat. Její nevlastní sestry jí dělají ze života peklo, nikdo jí nerozumí, celá škola se jí posmívá. Jediný, komu může napsat a normálně si popovídat, je Cinder. Přátelí se spolu už roky přes internet, ale nikdy se spolu nesetkali. Ella však vůbec netuší, že Cinder je jedním z nejslavnějších herců v Hollywoodu. Potkají se konečně? Jaké jsou jejich city? Unese trošku namachrovaný Cinder Ellino postižení? Co vše bude muset Ella prožít, aby svého kamaráda konečně spatřila? A co bude muset obětovat Cinder?

„Ve vaně jsem zůstala, dokud voda nevychladla a já se pořádně nevybrečela. Slzy nepřišly kvůli všem těm pohledům mých spolužáků ani proto, že se ke mně všichni chovali jak k vyvrhelovi – plakala jsem, protože mi došlo, že takhle bude vypadat zbytek mého života. Ana měla pravdu – na mé kulhání ani jizvy nepomůže vůbec nic. Dnešní strašlivý den se bude navěky opakovat.“

Musím říct, že mám teď docela psychicky, ale i fyzicky náročné období, které bude trvat ještě minimálně pár měsíců. Zjistila jsem, že mě číst vážná, smutná nebo děsivá témata ještě více vyčerpává a ubíjí. Takže jsem si řekla, musím si dát pauzu a budu teď nějakou chvíli vyhledávat pouze oddechovky, romantiku, slaďárny. Cinder a Ella náležitě toto období zahájili, moc jsem se na knihu těšila a opravdu jsem si jí užila. Určitě si nenechám ujít ani její druhý díl Šťastně až na věky. Autorka Kelly Oram píše velice čtivě, okamžitě vás děj pohltí a vy budete chtít číst dál a dál. Toto je její první kniha vydaná v češtině a já myslím, že za přečtení rozhodně stojí.



Pokračování recenze čtěte zde na webu Dobrých knih.





4 komentáře: