neděle 20. května 2018

Když Anna zmizela


Co uděláte, když nestihnete vyzvednout své dítě včas ze školky a ono zmizí? Co vše uděláte pro to, aby se váš život zase vrátil do starých kolejí? A jste si jistí, že víte, komu důvěřujete?




Alex Lake nám předkládá nový psychothriller se zápletkou, která má velký potenciál. Tento britský romanopisec docela jistě ví, jak čtenáře zaujmout hned od prvních stran, ale čím víc se noříme do příběhu, tím víc máme dojem, že nám něco chybí. Zdlouhavé pasáže o něčem, o čem by se dalo říct pár slov a stačila by, rozvíjí do dlouhých odstavců, a já osobně jsem se trochu nudila. Matoucí jsou kapitoly vyprávěné únoscem, ve kterých jsem nechápala, ke komu viník vlastně mluví.
Co říci o samotném ději? Nadějná advokátka Julie Crown nestihne vyzvednout svou malou dceru Annu ze školky včas, a ta zmizí. Roztáčí se šílený kolotoč strachu o dceru, která není k nalezení a ani kamerový systém nepodá žádné vodítko. Celé situaci nepomáhá ani její napjatý vztah s manželem, se kterým stojí před rozchodem. Celé toto drama trvá pouhých šest dní. Šest dní plných vzájemného obviňování, starých výčitek a hádek, které se vyostřují. Když se Anna vrátí domů, místo radostného štěstí začíná ta pravá hra. Neboť ačkoliv si malá dívenka na nic nepamatuje, únosce čeká, sleduje a spřádá dál své plány.

Pokračování recenze najdete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat