neděle 27. května 2018

Temné říční proudy





Ne každá řeka přináší uklidnění. Jsou takové, které nosí smrt a jsou lidé, pro které je smrt dárkem a upozorněním....jsem blízko.


Sharon Bolton nám přináší další skvělý thriller, který ale rozhodně nebude pro víkendové čtenáře. Thriller, po kterém sáhnete ve chvíli, kdy máte absolutní klid na čtení, protože by vám mohlo něco zásadního uniknout.
S hlavní hrdinkou, policistkou Lacy Flint, jsme se již setkali. V knihách Volavka a Tak to je, tak to bude, jsme měli možnost ji poznat ve chvílích, kdy nám předvedla své schopnosti. A je zcela jasné, že je to žena, která má pro strach uděláno a nic ji při honbě za pachatelem nezastaví.
Jak už to tak bývá, nese s sebou nejedno trauma a její poslední případ nebyl zrovna jednoduchý. Přesto, nebo právě proto, ji nález mrtvého těla v řece příliš nepřekvapí, ale něco tady nesedí. Mrtvá žena, zabalena do pohřebního roucha jí v hlavě rozezvučí varovnou strunu. A s vervou sobě vlastní, naráží na podobný případ, kdy mrtvou možná mohla být ilegální přistěhovalkyně. A zdá se, že pachatel přímo Lacy vybízí, láká, nebo je to jen zdání?
Její kolegové ji respektují s tichou ironií, její přímá nadřízená, řešící své vlastní, soukromé problémy, blahosklonně nad jejími manýry přivírá oči a policista v utajení, se kterým má Lacy složitý vztah, jí na klidu rozhodně nepřidá. 
Zastaví pachatele dřív, než zemře další nevinná a důvěřivá žena? Nebo řeka Temže vyplaví další tělo?

Já jsem tedy spokojená. Jak už jsem psala na samotném začátku, není to čtení pro slečinky. Jen jsem se po prvních stranách ujistila, že na přečtení tohoto thrilleru, budu potřebovat klid a soustředění. Sharon J. Bolton píše sice naprosto srozumitelně, ale používá spoustu vedlejších cest, jak se dobrat konce. Nenaznačuje, jste přímými účastníky celé knihy, jakoby jste byli členy vyšetřovacího týmu. Syrové - asi tak bych její styl popsala nejlépe. 
Já osobně za její nejlepší knihu pokládám Má ji rád, nemá ji rád, která byla naprosto famózní.  Ale Temné říční proudy jsou velmi povedené, musíte posoudit sami, zda se autorka zařadí mezi vaše oblíbené. U mě je na velmi vysokých příčkách.

Velký dík za poskytnutí reading copy patří Nakladatelství Domino



Kniha:     Temné říční proudy
Autor:     Sharon J. Bolton
Vydal:     Domino
V roce:    2018
Stran:     496


4 komentáře:

  1. Má ji rád memá ji rád jsem zatím četla jako jedinou a byla vážně skvělá. Zítra začínám Už mě vidíš? Mám doma první dva díly série, tak je chci dát ještě před proudy :) A pak někdy dokoupím trojku :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek, děkuji za tipy :) Thrillery moc nečtu, ale poslední dobou mám na tenhle žánr celkem chuť, takže si poznamenám :) Navíc Domino má vždycky super kousky.

    OdpovědětVymazat