pondělí 3. září 2018

Země příběhů - Za hranice království


Krásná, skvěle zpracovaná pohádková série pro děti i dospělé, která si prostě musí získat každého milovníka dobrodružství a kouzelného světa víl, elfů, obrů, čarodějnic a spousty dalších pohádkových postav…

Čtvrtý díl Za hranice království začíná zhruba rok poté, co skončil třetí díl. Alex a Conner pátrají po Maskovaném muži, přitom jim pomáhají přátelé Mášenka, Jack, Červená Karkulka a Matka Husa. Záhadný nepřítel totiž ovládá mocné kouzlo, kterým dokáže přeměnit každou knihu v portál, a díky němu se vstupuje do jejího světa. Zde začíná ožívat kouzelný svět knih a Alex s Connerem se vydají na cestu napříč Zemí Oz, Alenčiným Krajem Divů, zažijí dobrodružství s Petrem Panem v Zemi Nezemi, potkají krále Artuše s kouzelníkem Merlinem nebo se ocitnou v kraji s Robinem Hoodem. Ale mezitím už Maskovaný muž začíná shromažďovat armádu těch nejhorších ničemů, kteří se kdy v knihách objevili. Přemluví například kapitána Hooka ze Země Nezemě nebo zlou čarodějnici ze Země Oz. Sourozenci Baileyovi se s přáteli snaží opět zachránit celý svět, který je v obrovském ohrožení….

 

Petr Pan a ostatní letci se vznášeli nad velikým nadýchaným oblakem a obdivovali úžasný pohled na záhadný ostrov pod sebou. Uprostřed Nezemě se tyčily vysoké hory a zbytek ostrova tvořily kopce a pláže. Pokrývaly ho lesy a džungle, a také tu byly vodopády, řeky, potoky a zálivy. (…)  Nezemě byla ráj pro děti, za každým rohem tu číhal nějaký objev a dobrodružství. Byla opravdu taková, jak si ji dvojčata představovala, a ještě lepší.
„Vidíte támhle v horách ten sloupec kouře?“ ukázal jim Petr. „Tam táboří indiáni. A támhleto je Laguna mořských panen. A tadyhle, úplně uprostřed, tam bydlím já a Ztracení chlapci!“


Autor pohádek Chris Colfer je americký spisovatel, herec, zpěvák a producent, držitel Zlatého Glóbu za roli v seriálu Glee. První kniha ze série Země příběhů – Kouzelné přání se během dvou týdnů po vydání stala číslem 1 na žebříčku bestsellerů New York Times. Na první místa žebříčku se okamžitě vyšplhaly i další díly série. A já se tomu nedivím. Příběhy jsou krásně propracované, nádherně ilustrované a ta úžasná obálka každého dílu! Je to pro mě prostě pohádka jako vyšitá. Určitě jí budete s radostí číst svým dětem před spaním, sami budete hltat každou stránku a budete žít dobrodružství spolu s Alex a Connerem. Nebo pokud už máte dítka větší, tak si určitě rády počtou sami a pohádky ze Země příběhů si zamilují!

Já jsem si je zamilovala a už se moc těším, až je budu předčítat svým dětem. Ráda se z Mimosvěta znovu podívám do kouzelné Země příběhů plné víl, obrů, čarodějnic, princezen, mořských panen a tajemných portálů, které vás sem přenesou a vy se podíváte do všech knih a románů spolu s hlavními hrdiny. Zní to jako skvělá jízda, nemyslíte? Tak se na ní vydejte co nejdříve, vždyť každý má přece rád pohádky, ne?

 

Moc děkuji KNIHCENTRUM.CZ za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat