čtvrtek 14. března 2019

Oblíbená sestra

Pět žen, jedna reality show, jedna vražda. Které z nich skrývají tajemství?

Nejdůležitější postavy tohoto příběhu jsou Stefanie a Brett, kolem kterých se to celé točí. Hned od počátku víme jak vše dopadlo a postupně se noříme do minulosti, z pohledu obou hlavních protagonistek, abychom došli k závěru, proč ke všemu došlo.
Tak jednoduché to ovšem není. Celá kniha je vystavěna na ženské povaze. Určitě všichni tušíme, že natáčení jakékoliv reality show musí být okořeněna určitou dávkou pikantností, které přidávají na sledovanosti. A zde tomu není jinak. Ani jedna z účastnic se neštítí absolutně ničeho, aby se dostaly až na vrchol. 
Celý příběh začíná natáčením interview s Kelly, která je posazena před kameru a měla by vyprávět o smrti své sestry. Ukrývaly tajemství, které je nám zcela jasné hned od začátku a tím se nám může zdát příběh zvláštní. Ale vše souvisí se vším, vše má rub a líc, jen musíte rozhodnout, na čí straně budeme stát.


Je docela těžké napsat víc, aniž bych mnohé prozradila. Oblíbená sestra je jednou z těch knih, které vše vyzradí hned na začátku a krok za krokem jdeme zpět do minulosti, abychom zjistili okolnosti celého příběhu.
Ze začátku bylo pro mě trochu těžké se do příběhu ponořit. Ani nevím, co mi na tom vlastně vadilo. Některé pasáže byly zbytečně zdlouhavé, pořádně se celá kniha rozjela až od poloviny, kdy skutečně nabrala ty správné grády.
Oblíbená sestra je v podstatě čtení pro ženy, neboť my si rozumíme, viďte dámy. Spousta ženských myšlenek a pocitů, kterým muž nemá šanci porozumět. Ale pokud se najde i mužský čtenář, budou mu naše myšlenkové pochody a neuvěřitelná soutěživost nejspíš k smíchu. Ale my víme své.
Není to klasický thriller, i když pár thrillerových prvků by se při čtení našlo. Místy jsem se styděla za to, že i já jsem žena, neboť tolik zákeřnosti při honbě za slávou, jsem asi nezažila.
Zkuste sami posoudit, zda vám druhá kniha autorky Jessicy Knollové sedne, či nikoliv. 


Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Jota.

Kniha:     Oblíbená sestra
Autor:     Jessica Knollová
Vydal:    Jota
V roce:   2019
Stran:   480

Žádné komentáře:

Okomentovat