úterý 28. května 2019

Top jarní knihy





Tento rok vyšly opět samé úžasné knihy. Je jich samozřejmě pěkná hromada a my jsme se rozhodli, že vybereme ty nejlepší, které jsme četli nebo na které se chystáme, abychom vám výběr usnadnili. Zajímají vás horory, sci-fi, historické romány, romantika, holocaust nebo něco úplně jiného? Od každého žánru máme něco, podívejte na naše tipy těch nejlepších knih uplynulých tří měsíců…

 


Nejpropíranější duchařina poslední doby? No přeci Duch domu Ashburnů! Pokud milujete duchy, přízraky, tajemno a záhady starých domů, pak neváhejte. Tahle kniha vám nabídne všechno, po čem toužíte. Na obálce se píše, že příběh nemáme číst, pokud žijeme poblíž hustého, temného lesa, pokud je venku větrno a hlavně ji máme číst pouze za denního světla. Starý dům a duch kráčející poblíž. Prostě prvoplánově duchařina jako vyšitá! Výborné, děsivé, čtivě napsané a já vám mohu směle oznámit, že miluju Darcy Coates. Okamžitě potřebuji její další knihu Tajemství sídla Craven Manor, kterou nakladatelství Fobos právě připravuje.

 


Máte raději sci-fi? Pak by vás mohl nadchnout Remade, postapokalyptický sci-fi román, kde se zákeřný virus šíří světem. Muži, ženy i děti se před očima přeměňují na tekutinu, zůstává po nich jen oblečení a kosti. Při čtení jsem byla velmi napjatá, ponořená do děje a úzkostí nemohla ani dýchat. Jímala mě hrůza a děs, v tom dobrém slova smyslu. Navíc má děj tak rychlý spád, že ani nemrknete, budete na konci a určitě, tak jako já, nebudete rádi, že jste dočetli. Proč? Protože ten závěr je tak šokující! Já doufám, že druhý díl vyjde opravdu brzy, abych nezapomněla souvislosti.

 


Jste spíše na literaturu faktu z období holocaustu? Pak si přečtěte tento biografický román. Autor zde sepsal celé své memoáry, vypráví o svém dětství, o období v Osvětimi a Buchenwaldu. Popisuje útrapy, jak vše přežil, až se nakonec vypracoval na majitele oděvní firmy, která oblékala známé hvězdy, jako byl Michael Jackson, Frank Sinatra nebo dokonce i Barack Obama či Donald Trump. Kniha je věcně napsaná, žádné zbytečné povídání okolo, dozvíte se zde to nejzajímavější a nejdůležitější.


 
Pokračování článku čtěte zde v Magazínu Dobrých knih.
 
 
 
 
 
 
 

4 komentáře:

  1. Krejčí z Osvětimi mě zaujal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna jsem ji včera dočetla a musím říct, že tam bylo hlavně hodně toho, jak oblékal v Americe známé osobnosti a jak se dostal k šití, než té Osvětimi. Což je teda trošku škoda. :)

      Vymazat
  2. Duch domu Ashburnů byl super a na Remade se zatím chystám. Knihu jsem si pořídila teprve nedávno. Teď jen dohnat recenzní resty, abych se do ní mohla pustit. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Remade je fakt skvělá. Zase něco úplně jiného. :-) :-)

      Vymazat