neděle 1. prosince 2019

Vánoce ve skle

Vánoční kniha plná receptů na rychlé moučníky, dezerty, ale také jedlé nápady na dárky? Skvělý nápad!
 
Anotace:
Originální sladkosti k Vánocům bez dlouhých příprav Recepty na moučníky, krémy nebo nákypy ve skle, které najdete v této knize, jsou skvěle variabilní a především – jsou rychle hotové. Jak začátečníci, tak i zkušení mistři cukráři v ní najdou ty pravé recepty na ideální „sladkou tečku“ za báječným slavnostním menu. Kromě toho kniha přináší i několik tipů, jak ze sladkého pokušení udělat úžasný vánoční dárek.
 
 
Kuchařka s nádhernou vánoční obálkou mě zaujala na první pohled. Kniha je rozdělena do pěti částí. První je Základní recepty a nápady na zdobení v níž najdete například meruňkové ragů, jablečné pyré, těsto na perníčky, další část se jmenuje Teplé dezerty ve skle v které najdete třeba Perníkový nákyp, Císařský trhanec, Čokoládovo - pomerančový sen a spousty dalších dobrot.


 
Třetí sekce se nazývá Koláče ve skle. A v ní se nachází recepty například na Tradiční tvarohový koláč, Brownies, Kořeněný koláč aj. Následující část se jmenuje Studené dezerty ve skle ve které najdete třeba Perníkové Tiramisu, Mousse s vanilkovými rohlíčky, Skořiřicovou vášeň a další. A poslední se nazývá Dárky ve skle. V této sekci najdete recepty na trvanlivější potraviny, které můžete darovat krásně zabalené svým blízkým. Jsou to například Cookies s preclíky a karamelem, Granola, Ovocný perník a spousty dalších dobrot.
 

 
 
Myslím, že kromě těch pár receptů na cukroví, by klidně mohla být kuchařka na celý rok. Najdete v ní spousty různých sladkostí, u kterých se vám budou sbíhat sliny kdykoliv. Jediné, co mi trošku vadilo, že nebyly u všech receptů fotografie. Takové recepty automaticky přehlížím a není to ono. Není jich v knize moc, ale je to tak, což je škoda. Při čtení jsem narazila i na pár chybek v receptu, například, že v ingrediencích je napsaný žloutek a v postupu pak pouze vyšlehaný bílek.
 
Ale i přesto je kuchařka nádherná, dobře zpracovaná, fotky jsou dokonalé a určitě z ní hodně dobrot vyzkouším. K recenzi jsem si vybrala na vyzkoušení Čokoládovo - pomerančový sen a pečení dopadlo na jedničku. Dezert je vláčný, vlastně až mokrý, což doma vítáme, a je výborný. Ozdobila jsem ho troškou kysané smetany a manžel si pomlaskával. Posuďte na fotkách sami.
 
 
 

Vánoce ve skle  rozhodně doporučuji, protože je kniha ojedinělá a obsahuje skvělé recepty na celý rok. Určitě bude i krásný dárek pod stromeček.
 
 
 
Moc děkuji nakladatelství BETA za recenzní výtisk.
 
Knihu koupíte zde.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat