středa 1. dubna 2020

Smrt paní Westawayové

Když mladá Hal obdrží dopis od neznámého advokáta, že přišla k dědictví, nemůže uvěřit vlastním očím. Nachází se zrovna v životní situaci, kdy potřebuje cokoliv k pokrytí dluhů, do kterých se dostala. Po její mamince, která nedávno zemřela, jí zůstal jen malý krámek na pobřežním molu, kde vykládá karty, což k uživení moc není. Na advokátově psaní jí nesedí spousta věcí, ale co na tom?





Proč by se nemohla zajet podívat do toho velkého domu obrostlého břečťanem. Proč by se alespoň jednou nemohla vydat dál než jen na nákup do místní večerky? A proč by neuchopila příležitost za pačesy, přestože toto dědictví jí nejspíš není určeno? Shoda jmen? Nebo prostě jen rodinné tajemství, kterému musí přijít na kloub? Knihy Ruth Ware mají dva čtenářské tábory. Jeden je plný příznivců, kteří každou její knihu očekávají s napětím, a ten druhý tvoří skeptičtí čtenáři, kteří k ní přistupují s jistou nedůvěrou. Autorka má navíc schopnost psát pokaždé o naprosto odlišném tématu, čehož si velmi cením.
Smrt paní Westawayové je tajemný příběh mladé dívky, která prostě jen chce někam patřit. Uchýlí se ke lži, ale časem zjistí, že těch lží je kolem ní víc než dost. I její mrtvá maminka měla tajemství, celou rodinu, do které ji pozvali, tíží spousta tajemství. Jako by její život byla jedna velká lež.
Pokračování recenze na stránkách Magazínu Dobré knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat