úterý 23. června 2020

Vaříme pod širákem



Všechno, co potřebujete k tomu, abyste si užili vaření pod širým nebem, je vyrazit ven, rozdělat oheň a opéct si něco jednoduchého, třeba jenom buřty. Příroda už zařídí všechno ostatní…


Anotace:
Originální, snadné a svěží recepty pro vaření pod širým nebem. Ať už jste venku v přírodě s rodinou nebo s přáteli, v této knize najdete tipy pro všechny příležitosti. Vaše výpravy za dobrodružstvím vám teď budou chutnat ještě lépe!


Kniha je rozdělena do několika sekcí. V té první nám poradí, co všechno zabalit s sebou, jak používat chladicí box, jak si udělat příruční spíž a také informace o vařičích a grilech. V dalším oddíle najdeme rady, co si připravit než vyrazíme ven, například recept na domácí kečup, italskou majonézu, čokoládové energetické tyčinky či maminčin banánový chlebíček. Další částí jsou snídaně, v níž najdeme recepty například na pečené fazole na britský způsob, francouzský toast s tiramisu a jahodami a spousty dalších. Následující sekce jsou pak sendviče a saláty. Najdete v ní například salát Ceasar z čerstvé kapusty, francouzský čočkový salát s citronem a fetou či velkého průvodce sendviči. Pak tu máme happy hour kde objevíme spousty dobrot jenom tak (tábornický popcorn, rajčatový chléb) a také různé koktejly či limonády. Následující část patří přílohám, a pak tu máme hlavní chody. Tato kapitola je nejdelší a najdeme zde například recepty na thajské kari, vegetariánský burger, medové kotlety s pečenou salsou, losos s citronem či brokolicovou pánvičku se sýrem. A jakou sladkou tečku na závěr? Třeba jahodovo-zázvorový pudink, ovocného blázna s třešněmi či táborové brownies? Nechte se zlákat.





V knize najdete spousty dobrot, které nemusíte nutně připravovat venku na otevřeném ohni, ale také klidně doma! A to mě vůbec nenapadlo, čekala jsem spíše různé marinády na samá masa a steaky, ale v knize najdete prostě všechno, na co jenom pomyslíte. Takže něco určitě zkusíme také doma. Kuchařka je výborně zpracovaná, ke každému receptu je zde fotografie a příprava všech chodů je jednoduchá. Některé kombinace jsou zvláštní, ale těším se, až je vyzkouším. Jediné co musím vytknout, že ne všechny recepty bych chtěla vařit pod širým nebem – například různé saláty, tacos, pizzu – to bez tekoucí vody a pořádného místa na krájení člověk v provizorních podmínkách asi nezvládne. Ale veškeré maso, kotletky, ryby ráda na grilu vyzkouším. No posuďte podle fotek sami, jaká je to nádhera…





Už se mi sbíhají sliny, mňam. J Dobrou chuť!



Moc děkuji nakladatelství BETA za recenzní výtisk.

Knihu koupíte zde.



















Žádné komentáře:

Okomentovat