pátek 27. srpna 2021

Vrať se pro mě

Před mnoha lety odešla, doslova utekla s celou rodinou. Je zpět a musí najít důvod, proč se její rodina nikdy nechtěla vrátit.

 Stella Harveyová před mnoha lety odešla s celou rodinou z malého ostrova, který milovala. Nikdy jí nikdo neřekl, proč museli uprostřed noci odjet a proč se o ostrově nikdo nechtěl bavit. S otcem si příliš nerozumí, její matka je mrtvá, bratr odešel, kdo ví kam a sestra se o minulosti bavit nechce. Když se v novinách dočte o nálezu těla na pozemku, kde bydleli, váhá jen chvilku a vydává se zpět, do míst svého tehdejšího domova, aby zjistila pravdu. Pravdu o tom, proč museli odejít, pravdu o těle, nalezené v zahradě, pravdu o sobě samé.

Kniha Vrať se pro mě je psychologickým románem a je třeba říci, že mé očekávání příliš nesplnila. Trochu zdlouhavé popisy děje jsou místy nudné, až příliš obsáhlé a hlavní hrdinka je opět samotářka, která má tolik vnitřních démonů, až je to už k neuvěření. Vrací se do míst svého dětství, do míst, kde vyrůstala a byla šťastná a když ji někdo z jejího milovaného ostrova odvezl, jako by zapomněla žít.

Pokračování recenze na stránkách Magazínu Dobré knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat