středa 24. listopadu 2021

Dcery hněvu

Nádherný ostrov, vůně moře a...vražda jeptišky. I tak může vypadat den na slunné Mallorce.

Toni Molares se na Mallorcu nechal přeložit z jednoho prostého důvodu. Myslel, že ho zde čeká nenáročná služba , ale nemohl se víc mýlit. Nejen, že mu nadřízenou dělá bývalá milenka, ale hned první den po nástupu na nové oddělení musí začít řešit podivnou vraždu devadesátileté jeptišky. A za nedlouho dojde k další vraždě a Molares ví, že čas běží a podezřelá uniká.

Začne pátrat po minulosti staré jeptišky, ale vychází najevo, že i lidé ctnostní a pobožní mají svá temná tajemství. O její minulosti se toho příliš zjistit nedá, je obestřeno tajemstvím a Molaresovi začíná pátrání ztěžovat i jeho všetečná tchýně, která se do pátrání pustí na vlastní pěst.

Pokud už máte dost krvavých thrillerů, honiček s přestřelkami a zvrácených psychopatů, pak Dcery hněvu ze série Vražedná Mallorca bude přesně tím pravým pro vás. Tento krimi román je nenáročnou četbou, u které se ale nudit nebudete. 

Hlavní protagonista je naprosto normální policista, s naprosto normální rodinou. Tedy až na trochu výstřední tchýni, ale ta dodává knize nádech humoru a vtipných situací. Bonusem je zajímavá a trochu neotřelá zápletka a samozřejmě destinace slunného Španělska. Mimochodem, nakoukneme i trochu do historie krásné Mallorcy a to knize dodává tu správnou dávku koření.

Protože jde o první díl série, pár nejasností zde je a je to tak správně, aby autorka měla na co navázat v dalších dílech. Trochu víc se zaměřuje i na soukromí Toniho Molarese, jeho ženy a jejich manželství a možná se zpočátku budeme mírně ztrácet ve jménech. 

Ale dohromady nám Elena Bellmar předložila nenásilnou formou velmi příjemné čtení, které má velký potenciál a já pevně doufám, že čtenářskou pozornost si udrží i u dalších dílů.


Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Moba.


Kniha:       Dcery hněvu

Autor:       Elena Bellmar

Vydal:      Nakladatelství Moba

V roce:    2021

Stran:     288

 

Žádné komentáře:

Okomentovat