středa 10. srpna 2016

Případ Pegasus

Řád Templářů údajně zanikl roku 1312. Ale co když ne? Možná stále existuje a střeží tajemství, které by mohlo otřást vírou milionů lidí…

Pařížskou čtvrtí Marais otřese  mohutný výbuch a dům na Place des Vosges je v plamenech.
O stovky kilometrů dál se obhájce Langford Reilly dozvídá, že v tom domě zemřela jeho sestra Janet spolu s adoptovaným synem Jeffem. Úmysl nebo jen strašná nehoda?
Při pátrání po posledních dnech života sestry objevuje v její pozůstalosti náboženský obraz, koupený v zapadlém starožitnictví. Přiveze si ho domů a vůbec netuší, že tím rozehrává nebezpečnou hru se smrtí, jejíž tajemství sahá až do roku 1312, k legendami opředenému rodu Templářů.
Využívá svých starých kontaktů, kdy působil jako tajný agent "Agentury" a pátrá po příčině, proč se ho někdo snaží zabít a pro koho je starý obraz tak nebezpečný, že se neštítí ničeho.
Cestuje s agentkou Gurt do Francie, Itálie a ve Vatikánu pátrá po otci Suniérovi, který by mohl vnést více světla do klubka záhad.
Souběžně s přítomností sledujeme, pomocí zápisků, příběh chudého mnicha Pietra ze Sicílie. Ten se nechává zlákat vidinou lepšího života v kruhu Templářů a odjíždí z kláštera s rytířem Guillaumem De Poitiers. To, čeho je svědkem, otřese jeho vírou. A litovat začíná v okamžiku, kdy král Filip zahájí kruté pronásledování všech rytířů Templářského řádu. Avšak dřív, než je odsouzen k smrti, učiní vzácný objev a ukryje jej.
Případ Pegasus bych se vůbec nebála přirovnat ke knihám Steva Berryho! Má stejné tempo, stejnou dávku tajemství a záhad, která přetrvávají celá staletí a nuda je u této knihy naprosto neznámý pojem.

Žádné komentáře:

Okomentovat