středa 10. srpna 2016

Ctitel

V lese je nalezeno tělo nedávno zavražděné dívky. Policie i rodina stojí před záhadou, neboť dívka zmizela beze stopy před šesti lety. Až telefonát její někdejší prázdninové známosti poskytne vyšetřování první záchytný bod. Všechny nitky se sbíhají u jedné ženy: čtyřicetileté Leony Dornové, jejíž život se před jistou dobou vymkl z kolejí. Nešťastnou shodou okolností se stane očitou svědkyní sebevraždy, aniž by jí mohla zabránit; manžel ji opustí kvůli jiné ženě a Leona má pocit, že svou situaci nezvládne. Netuší však, že to je teprve začátek dramatického řetězce událostí, na jehož konci bude muset zmobilizovat veškerou sílu a rozhodnost na to, aby si zachránila vlastní život…


Tak si představte, že si takhle jdete po ulici a najednou Vám k nohám spadne člověk. Doslova. Já bych se tedy asi zbláznila. Ne tak Leona, které se přesně tohle stalo. Naopak - ta si nabrnkla, po odchodu manžela, bratra ženy, která jí takto vypadla z okna přímo na chodník. Netuší, že její nový přítel to nemá zas tak v hlavě v pořádku. A je tak zamilovaná, že mu i kývne na žádost o ruku, přestože její manžel začíná svého odchodu litovat.
Souběžně s Leonou se odvíjí ještě jeden příběh. Vražda mladé dívky, nemilosrdně ubodané kdesi v lesích.
Zhruba v půlce knihy se čtenář dozví, jak spolu tyto dva příběhy souvisí a kdo je vlastně vrah. A dál se už odvíjí příběh o skrývání, strachu, myšlenkách samotného zločince a bojem o holý život.
Jsem u Charloty Link zvyklá na vyšší stupeň, i když knížka byla dobrá.  Jen si stále myslím, že její společenské romány byly daleko čtivější, než krimi příběhy.

Žádné komentáře:

Okomentovat