čtvrtek 22. září 2016

Kulka


Představte si, že stojíte na prahu svých čtyřicátých narozenin a dozvíte se, že jste adoptovaní. Na tom by nebylo nic moc divného, to se prostě může stát. Divné je ale to, že vy do tohoto dne netušíte, že vás ve třech letech postřelili a ta kulka ve vás stále je.
Nezačali by jste se ptát? Nezajímalo by vás, jak se to stalo? Neposedla by vás touha pátrat po svých zavražděných, biologických rodičích? Ale jasně, že ano. 


Hlavní hrdinka Caroline se tedy ptát začala a to velmi hlasitě. Spojila se s policistou, který před více jak třiceti lety měl na starosti případ rodičů a pátrání se znovu rozbíhá.
Najednou si uvědomuje, že ač má milující adoptivní rodinu, měla i mámu s tátou, kteří měli spoustu přátel, ale mezi nimi se dodnes skrývá jejich vrah a zároveň člověk, který malou Caroline postřelil.
A po článku v novinách, ve kterém vypráví svůj životní příběh, kdosi najednou chce i onu kulku, která jí uvízla vzadu v krku.
Než podstoupí operaci, při níž jí bude kulka vyjmuta, kdosi se k ní vloupe, její zdravotní dokumentace záhadně zmizí a Caroline se začíná bát. Policie opět tápe a proto se rozhodne pátrat na vlastní pěst a i po těch letech dosáhnout spravedlnosti.


Tak já nevím. Všude jsem četla, jaký to je hit a já mám přitom z knihy rozporuplné pocity.
Samotný příběh byl výborný - přežít rodinný masakr a žít s předmětem doličným v těle.
Ale na konci jsem čekala nějakou bombu. Něco jako - WAU, to je síla! No, nepřišla.
Pachatele jsem odhadla dřív, než byl odhalen a to mi na knize ubírá body. 
Ale přesvědčte se sami, nechám to na vás, jaký názor si na Kulku uděláte. Pátrejte spolu s Caroline, učitelkou francouzštiny a svobodomyslnou hrdinkou, v minulosti a uvidíte, zda bude Kulka pro vás tou TOPkou na žebříčku bestselerů.



Kniha:      Kulka
Autor:      Mary Louis Kellyová
Vydal:       Euromedia Group - Knižní klub
Stran:       336




3 komentáře:

  1. Mno,mám úplně stejné pocity z knížky,i když mi čeká doma na přečtení. Intuice mě nikdy nezklamala a neočekávám žádnou bombu,ale teď jsem se v tom utvrdila. Uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  2. Někdy nechápu to označování nálepkou Bestseller. Některé knížky si to, podle mého, moc nezaslouží.

    OdpovědětVymazat
  3. Ach jo, na knihu mám políčeno, ale teď teda nevím. Podobné pocity jsem měla u Němého křiku. Pěkný a dobrý příběh, ale to pověstné wow nepřišlo...

    OdpovědětVymazat