pondělí 12. září 2016

Nové tipy od Janči

Opět mám pro vás pár tipů, které mě upoutaly a určitě stojí za pozornost :)

Teprve vyjdou, ale neuškodí, když si je už teď přidáme na seznam.
Přece jen, seznam Ježíškovi se má důkladně promyslet :)




Vychází 21.9.2016

Jeho tvář byla všeobecně známá z titulních stránek novin: opovrhované monstrum, které podle všeobecného mínění spáchalo hrůzný zločin. Nebyl však za něj nikdy odsouzen. A Jean Taylorová byla ženou toho monstra.
Většinu svého života strávila v roli dokonalé manželky. Neochvějně stála po boku svému muži i poté, co byl obviněn z vraždy dítěte, přestože kvůli tomu musela snášet zlostné pohledy, přišla o přátele i o práci. Teď je ale její muž mrtvý a lidé chtějí vědět, jaké to bylo, žít po jeho boku. Co se vlastně tenkrát stalo. Jean může konečně vyzradit všechna tajemství.
Pravda – to je to, co po ní všichni chtějí. Zajímá se o ni novinářka, pro kterou je exkluzivní rozhovor s ženou pedofilního vraha vrcholem kariéry. A ještě intenzivněji se snaží pravdu odhalit inspektor Sparkes, pro něhož je tento případ letitou noční můrou. Policajtský instinkt mu napovídá, že se Jeanina maska mlčenlivosti bortí, že se brzy stane něco zásadního...


Vychází 9.11.2016

Sue Jacksonová setrvávala dlouhá léta v domnění, že má dokonalou rodinu. Z omylu ji vyvede tragická událost: její dospívající dcera Charlotta vědomě vstoupí před jedoucí autobus. Dívka skončí v kómatu a její matka pochopí, že až doposud zavírala oči před temnou realitou. A že je načase, aby té realitě začala čelit.
Sue se snaží zjistit, co dceru přimělo k tak zoufalému činu. Probírá se detaily Charlottina života, noří se stále hlouběji do dívčina soukromí... a pak v jejím deníku narazí na děsivý záznam.
Teprve po jeho přečtení se Sue opravdu ocitá v pekle. Z lidí, které měla dříve ráda, se postupně stávají nepřátelé, kterým nedůvěřuje. A ona sama v sobě sbírá odhodlání, aby se dokázala vrátit do vlastní minulosti, kterou v sobě dávno pohřbila. Tolik na ty dávné hrůzy chtěla zapomenout!
Zapomenout ale nemůže. Nesmí. Protože pokud chce své dceři pomoci, musí z paměti vylovit všechny přízraky z minulosti. Jedině tak zjistí, odkud Charlottě hrozí největší nebezpečí. A možná dokonce zjistí, že největším nebezpečím je pro svou dceru ona sama...


Vychází 30.11.2016

Je lepší sám odejít, než být vyhozen. Přesně tímto pravidlem se řídil detektiv Harry Bosch, když před šesti měsíci opustil policii. Měl už po krk zpolitizované mašinerie, a tak zvolil raději výslužbu než neustálý boj s větrnými mlýny.
Člověk jeho typu však nevydrží dlouho v nečinnosti. Dobře to o něm ví i advokát Mickey Haller, a proto Bosche osloví s nabídkou, aby pro něj pracoval jako soukromý vyšetřovatel. Boschovi se tato představa zpočátku příčí – má pocit, že by se tím zpronevěřil všemu, co jako policista vykonal a čemu věřil.
Nakonec se však přece jen nechá přemluvit. Nyní tedy stojí na opačné justičního systému a bývalí kolegové pro něj mají jen hanlivé označení přeběhlík. Jeho úkolem je nalézt důkazy, které zprostí Hallerova klienta obvinění z vraždy, přestože vzorky DNA nalezené na místě činu hovoří jednoznačně v jeho neprospěch.
Vskutku nelehký úkol. Bosch se však do něj pustí s vervou buldoka a brzy začne nacházet v policejních spisech různé nesrovnalosti a rozpory. Je možné, že nitky tohoto případu vedou přímo do policejních řad? A pokud je tomu tak, neocitá se v ohrožení i život samotného Bosche?


Vychází 7.12.2016

Zoe a Chloe Denningovy vyrazily na oslavu svých jednadvacátých narozenin, ale návrat domů se šeredně zvrhl. Za své další oběti si je totiž vybral muž, který vraždí zásadně dvojčata a své činy plánuje se zvrácenou pečlivostí. Namísto vstupu do dospělosti tak dívky čeká jen utrpení.
Pro Briannu Haywardovou je zmizení sester Denningových nepochybným znamením, že Vrah 21 se přesunul do New Orleans. Jak ale přesvědčit policii, že z rituálních vražd dvojčat obvinila nesprávného člověka? Proč nikdo nechce pochopit, že dokud skutečný pachatel běhá na svobodě, jsou v ohrožení další životy? Zoufalá Brianna osloví novináře Jasona Bridgese, a ten jí přislíbí pomoc, protože tento příběh by se mohl stát odrazovým můstkem jeho další kariéry.
Ani detektiv Rick Bentz nebyl nikdy úplně přesvědčen o tom, že za mřížemi sedí opravdu Vrah 21. Nyní jako by se jeho pochybnosti začaly naplňovat – a navíc je docela dobře možné, že se tento obávaný zabiják přesunul do jeho policejního rajónu. Dostane se mu na stopu dřív, než neznámý šílenec uskuteční svůj plán: spojit Zoe a Chloe navždy poutem smrti?



2 komentáře:

  1. První a poslední mě rozhodně zajímá :)

    OdpovědětVymazat
  2. U mě vedou všechny. Myslím, že podzimní edičáky jsou nabité :)

    OdpovědětVymazat