čtvrtek 1. prosince 2016

Tiché dívky

Bývalý detektiv Frank Rath se po brutální vraždě své sestry Laury a jejího manžela rozhodne navždy skončit u policie a na plný úvazek se stát tátou malinké Rachel, která běsnící útok přežila, aniž by si toho byla vědoma. Jenže on to má tak trochu v krvi. To vzrušení pátrat a dopadnout.
Proto po dlouhých sedmnácti letech a Rachelině odjezdu na univerzitu neodolá a zapojí se do pátrání po mladé Mandy. 
S omezenými možnostmi, ale plnou podporou Vermontské policejní stanice, jde po jejích stopách. Zaparkované auto, žádné stopy po násilí...zdá se, že Mandy prostě jen odešla, jako by se měla každou chvíli zase objevit. Ale pohřešovaných dívek je více a všechny spojuje jen jedno jméno, jedno místo, jedna bolestná, životní zkušenost.
Sám Rath se musí zároveň potýkat s podmínečným propuštěním člověka, který mu tak změnil život a malou Rachel připravil o rodiče.  Zvládne dotáhnout případ do konce a najít Mandy? A je připraven stanout vrahovi své sestry tváří v tvář?





No, takže dámy a pánové, připravte se na jízdu zapadlým koutem Nové Anglie a přistihnete se, že chvílemi ani nedýcháte.
Frank Rath  si vás zcela podmaní, o tom jsem přesvědčena. Na oko studený čumák, ale pokud jde o jeho dceru, velmi citlivý starší pán, který si nikdy nepřestal vyčítat, že nebyl u své sestry dřív, aby předešel její zbytečné smrti. 
Za svým cílem si jde s umíněností a doslova buldočí dravostí. Ale zároveň si je velmi dobře vědom, že na konci může nalézt velmi bolestné odpovědi.
Nečekejte krvák, typický pro severské autory. Jde o ladnou a svěží detektivku, která postupně nabírá grády a když už si myslíte, že jste na konci, čeká vás ještě bonus. Třešnička na dortu a vy si budete říkat - chci ještě!
Spisovatel Eric Rickstad to se mnou prostě uměl. Udržoval mé oči na stránkách a nedovolil mi přestat číst. Doufám, že to nebylo mé poslední shledání s tímto autorem, protože si myslím, že prostě umí. A vzhledem k tomu, že v červenci 2015 vydal svou další knihu s názvem Číhání, snad se dočkáme i české verze. Pokud ne, byla by to velká škoda.


Mé díky za zaslání recenzního e-booku patří Nakladatelství HOST

Kniha:    Tiché dívky
Autor:     Eric Rickstad
Vydal:     Host
V roce:    2016
Stran:     430

4 komentáře:

  1. Parada! Mega lakacka od tebe 😂
    Ale musim rici,ze obdivuji tvuj optimismus k vydani dalsi knihy. Na databazai treba Robotham,nebo Weaver ma perfektni ohlas a je jen par dilu a jeste na preskacku :/
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Ono asi není sranda to překládat, si myslím. Ale proč je vydávají na přeskáčku netuším. I když jestli je to tak i u Robothama, v ničem to nevadí :)

      Vymazat
  2. Anonymní2/12/16

    Lie in Wait (předběžný název Číhání) vyjde příští rok :-)
    Nakladatelství Host

    OdpovědětVymazat