pondělí 30. ledna 2017

Recenzáčky z nakladatelství Omega a od Knih Dobrovský

 
Právě jsem rozbalila veliký balíček v němž se skrývaly hned dva recenzáčky. Duchařinu podle skutečných událostí Lovci duchů od nakladatelství OMEGA a román o cestování časem Malíř vzpomínek od Knih DOBROVSKÝ. Dva měsíce mi žádný recenzák nepřišel a já se hrozně moc těším. Samozřejmě - co náhoda nechtěla, všechny mi přišly v jeden den (na poště mám ještě dva).  Takže tyto dva hned představím v anotacích:
 
 
 
Lovci duchů - Neil Spring
Vítejte na Borley Rectory nejstrašidelnějším sídle v Anglii. Píše se rok 1926 a Sarah Grey získala novou, naprosto neuvěřitelnou práci – stala se osobní asistentkou Harryho Pricea, nechvalně známého londýnského lovce duchů. Na jedné straně skvělý a okouzlující, neurotický a manipulativní na straně druhé, Harry zasvětil svůj život tomu, aby odhalil pravdu o mnoha anglických "falešných lovcích", a nikdy neustane, dokud případ nevyřeší a podvodníky neodhalí.

Takže když se Harry a Sarah usídlí v Borley Rectory – domě, kde prý neznámá individua často jen tak létají vzduchem a místní obyvatelé mají strach, neboť se povídá, že se zde prochází duch jeptišky –, myslí si, že tento případ bude jako každý jiný. Ale když padne noc a žádné neobvyklé věcí se nedějí, lovci duchů jsou nuceni čelit nepříjemné možnosti: duch Borley Rectory může být skutečný. A jestli ano, ti dva se s ním touží seznámit!
 
 
 
 
Malíř vzpomínkek - Gwendolyn Womack
Co kdyby existovala látka, díky níž byste si vybavili své minulé životy? Co kdyby vás někdejší životy mohly zavést ke skutečné lásce? A co kdybyste zjistili, že vás už celé tisíce let ohrožuje všeho schopný nepřítel?

Bryan Pierce je věhlasný malíř, jehož obrazy uchvátily svět. Ze své slávy se však netěší a straní se společnosti, protože za jeho talentem stojí trýznivé tajemství. Jeho obrazy totiž vznikají v transu, během něhož se mladý umělec v duchu přenáší do různých dob v minulosti. Po každém probuzení z těchto zvláštních snů navíc zjišťuje, že je bohatší o nějakou novou zvláštní dovednost – například dokonale ovládá další cizí jazyk nebo mistrně hraje šachy. Stále v něm proto sílí přesvědčení, že jeho vidiny – jak své stavy, kdy upadá do nevědomí, nazývá – jsou ve skutečnosti vzpomínky na minulé životy.

Posléze se Bryan náhodně setkává s půvabnou Linz Jacobsovou, odbornicí na neurogenetiku, která se snaží rozluštit geny umožňující lidskému mozku vytvářet vzpomínky. Při návštěvě Bryanovy výstavy Linz nejvíc upoutá obraz zachycující hrůzostrašný výjev a zjišťuje, že do sebemenších podrobností odpovídá děsivému snu, který ji opakovaně pronásleduje už od dětství. Během postupného sbližování s krásnou a talentovanou Linz se samotářskému Bryanovi začínají zdát nejživější sny, jaké dosud zažil, a zavádějí ho na místa, kde dosud nebyl, a poodhalují tajemství, jehož kořeny mohou sahat až do starověkého Egypta.
 
No není to krása? Hned se do nich pustím :-)
*Veru
 
 


8 komentářů:

  1. Lovci duchů mi taky došli, tak jsem na ně zvědavá.
    Hezké čtení přeji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky, i Tobě hezké čtení :-) Taky jsem na ně moc zvědavá, já duchařiny ráda :-)

      Vymazat
  2. Moc pěkné kousky :) Hlavně ta druhá kniha - Malíř vzpomínek mě hodně zaujala :) Tak pěkné čtení a těším se na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :-) Malíř vzpomínek vypadá slibně, četla jsem na něj jen samé dobré recenze, tak snad nezklame :-) Hezký den :)

      Vymazat
  3. Já Malíře vzpomínek četla a byla jsem nadšená. Nádherná obálka a ještě lepší příběh uvnitř. :) Užij si čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Malíř vzpomínek by mě asi i lákal :)

    OdpovědětVymazat